Εκθεση στο Λούβρο, «για τον Όμηρο που έβαλε τα θεμέλια για τον δυτικό πολιτισμό»!

Εκθεση στο Λούβρο, «για τον Όμηρο που έβαλε τα θεμέλια για τον δυτικό πολιτισμό»!

Έως τις 22 Ιουλίου 2019 η έκθεση για τον Όμηρο στο Λούβρο! Μία από τις «πιο φιλόδοξες εκθέσεις που αφιερώθηκε ποτέ στον Όμηρο», όπως λένε οι διοργανωτές, «μια βασική μορφή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, που έβαλε τα θεμέλια για τον δυτικό πολιτισμό. Τα έργα του και οι ήρωές του παραμένουν κορυφαία μέχρι σήμερα.

Από την αρχαιότητα έως την Αναγέννηση, οι καλλιτέχνες εξέταζαν τα κείμενα του Ομήρου για να πάρουν έμπνευση, για πολλά από τα βασικά θέματα που έχουν διαμορφώσει την ιστορία της τέχνης. Αλλά τι εξασφάλισε μια τέτοια αιώνια επιτυχία; Η έκθεση θα ερευνήσει όλα τα του Ομήρου, από τον ίδιο τον ποιητή μέχρι τους ήρωες (Ιλιάδος και Οδύσσειας). Έγραψε μόνο τα επικά ποιήματα; Πού και πότε ζούσε;…
Η συνεχής επιτυχία των ποιημάτων του ως πηγών έμπνευσης χωρίς αμφιβολία έγκειται στο γεγονός ότι ο Όμηρος ήταν ένα φαινόμενο. Η έκθεση θα διερευνήσει τις συνέπειες αυτής της «ομηρομανίας». Θα αναλύσει τους διάφορους τρόπους με τους οποίους επηρέασε γλώσσα, λογοτεχνία, επιστήμη, τέχνη, ηθικές αξίες. Σε μια έκθεση 300 περίπου έργων τέχνης (από αρχαιολογικά ευρήματα έως σύγχρονες δημιουργίες), φέρνει στο φως τις ιστορίες και τους ήρωές του, αναλύοντας τα επικά του ποιήματα που επανειλημμένα έχουν επαναπροσδιοριστεί, επανερμηνεύονται, εκσυγχρονίζονται και μας γοητεύουν μέχρι σήμερα».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITISMOS/361460-Ekthesi-sto-Loybro-gia-ton-Omiro-poy-ebale-ta-themelia-gia-ton-dytiko-politismo ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...