Εν. Πρωτοβουλία: Η χρηματοδότηση για το ΕΠΑ.Λ. τα “νέα έργα” του κ. Γκίζα και η αλήθεια

Μέρος 2ο: Ο κ. Γκίζας κάνει τα «νέα έργα» αόρατα!

Στο μόνο πράγμα που πάμε καλά στον δήμο Ναυπακτίας είναι στα δελτία τύπου.

Ενημερωθήκαμε λοιπόν από πρόσφατο δελτίο τύπου, πως κατά την συζήτηση και ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος του δήμου Ναυπακτίας για το 2021, ο δήμαρχός μας, ο κ. Γκίζας ανακοίνωσε μαζί με πολλά άλλα (ουσιαστικά έργα της προηγούμενης θητείας) και «34 Νέα έργα – παρεμβάσεις και δρομολόγηση χρηματοδοτήσεων».

Αυτά όλα τα νέα έργα τα διαβάσαμε αναλυτικά στο επίσημο site του δήμου Ναυπακτίας. Δείτε τα στο link που ακολουθεί.

http://www.nafpaktos.gr/blog/26460/o-dimarchos-naypaktias-k-vasilis-gkizas-ekane-ton-apologismo-ton-eos-simera-ergon-kai-paremvaseon-v-gkizas-me-skliri-doyleia-petychame-polla-oloklirosame-o-ti-paralavame-kai-dromologisame-nea-erga

 

Κάθε συμπολίτης θα ήταν χαρούμενος με μια τέτοια εξέλιξη. Γι’ αυτό και αναζητήσαμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το ψηφισμένο Τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ναυπακτίας για το 2021. Μια τέτοια κοσμογονία έργων θα έπρεπε να αποτυπώνεται και στο πριν λίγες ημέρες ψηφισμένο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου μας.

Όμως, όπως βλέπει κάθε συμπολίτης μας, στο Τεχνικό Πρόγραμμα υπάρχει μόνο ένα (αριθμητικά 1) από τα 34 μεγαλεπήβολα νέα έργα κλπ. Η κατασκευή πεζοδρομίων στην ΠΕΟ 48. Ένα έργο που υπήρχε στο Τεχνικό Πρόγραμμα, από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Το κατήργησε η διοίκηση Γκίζα με το ξεκίνημά της και το επαναφέρει χωρίς να έχει έρθει στο δημοτικό συμβούλιο κάποια μελέτη για έγκριση. Βλέπει λοιπόν κανείς στο ΝΕΟ τεχνικό πρόγραμμα του 2021 εννέα έργα (αναπλάσεις και οδοποία) με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ.

Ενώ τα 34 μεγαλόπνοα έργα- παρεμβάσεις κλπ  του κ. Γκίζα έχουν γίνει αόρατα! Προφανώς πιεσμένος από την ίδια την τοπική κοινωνία, αγχωμένος με την σύγκριση που γίνεται, κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και ανακοινώνει έργα άλλων υπηρεσιών, σχέδια για μελλοντικά έργα και μελέτες, μικροπαρεμβάσεις εδώ και εκεί μήπως και κάποιος πιστέψει ότι έχει παραχθεί ουσιαστικό έργο. Αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν υπάρχουν τα επίσημα έγγραφα!

Αντίθετα λίγο πιο πάνω, στο ψηφισμένο Τεχνικό πρόγραμμα, φαίνεται ένα ποσό κοντά στα 35.800.000 ευρώ που είναι τα συνεχιζόμενα έργα! Η κληρονομιά της θητείας του Τάκη Λουκόπουλου που λέγαμε.

Το άθροισμα των δύο ποσών (συνεχιζόμενα και νέα έργα) είναι το συνολικό ποσό των 36.682.000 ευρώ.

Τουλάχιστον αγαπητοί φίλοι της παράταξης του κ. Γκίζα, πιέστε και εσείς μήπως και υλοποιηθεί το υπάρχον Τεχνικό πρόγραμμα. Γιατί αν κρίνουμε από την περσινή χρονιά όπου δεν υλοποιήθηκαν (με υπαιτιότητα της διοίκησης του δήμου), τα αντίστοιχα έργα, οι προοπτικές υλοποίησης δεν είναι ευοίωνες.

Στην σελίδα 48 του ψηφισθέντος προϋπολογισμού φαίνεται και επισήμως η υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του 2020. Παρ’ όλο που υπήρχαν χρήματα (1.160.000 ευρώ) για έργα σε όλες τις Ενότητες, κατά την υλοποίηση απλώς γεμίσατε την σελίδα με μηδενικά.

Είναι προφανές ότι η διοίκηση Γκίζα έχει μια ευκολία στην αγορά πανάκριβων τάμπλετ αλλά δεν εμφανίζει την ίδια ευχέρεια στην εκτέλεση των έργων. Ίσως (;) με τα τάμπλετ καλύπτονται και άλλες ανάγκες πέρα από τις εκπαιδευτικές.

Αγαπητοί συμπολίτες της παράταξης του κ. Γκίζα, είναι αλήθεια πως η παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας υπερασπίζεται το έργο που έγινε στην θητεία του Τάκη Λουκόπουλου. Όχι για να δρέψει κάποιες όχι και τόσο χρήσιμες δάφνες. Ούτε για να απαντήσει σε δηλώσεις στελεχών σας (παρουσία του δημάρχου) για μηδενικό έργο.

Κυρίως για να πιέσει να υλοποιηθούν όλα τα προγραμματισμένα έργα. Και μιλάμε για πραγματικά έργα, που όμως απαιτούν σκληρή δουλειά για να ολοκληρωθούν – υλοποιηθούν και να συμπληρωθούν με νέα.

Πιέζουμε λοιπόν, προτείνουμε λύσεις, είμαστε έτοιμοι να συνθέσουμε απόψεις για να βρεθούν απαντήσεις. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα ακολουθήσουμε την συνήθεια κάποιων παραγόντων της σημερινής συνδιοίκησης που προσπαθούν (τώρα αλλά και στο παρελθόν) να παρουσιάζουν, ανύπαρκτα ή μη ολοκληρωμένα έργα και μελέτες ως πραγματικότητα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...