Επίμονα τα συμπτώματα του Μπόρις Τζόνσον -Το tweet του βρετανού πρωθυπουργού από το νοσοκομείο

Επίμονα τα συμπτώματα του Μπόρις Τζόνσον -Το tweet του βρετανού πρωθυπουργού από το νοσοκομείο
Επίμονα τα συμπτώματα του Μπόρις Τζόνσον -Το tweet του βρετανού πρωθυπουργού από το νοσοκομείο


06/04/2020 – 17:50

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε τη Δευτέρα (06/04) πως υποβάλλεται σε τεστ ρουτίνας για τα συμπτώματα του κορωνοϊού (είχε βρεθεί θετικός) στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται από το βράδυ της Κυριακής (05/04), αλλά η διάθεσή του είναι καλή και βρίσκεται σε επαφή με την ομάδα του. Θέλοντας να καθησυχάσει τον βρετανικό λαό, αλλά και όσους ανησυχούν για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι με βάση τον βρετανικό Τύπο, επιμένουν ο βήχας και ο πυρετός…

«Κατόπιν συμβουλής του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για μερικά τεστ ρουτίνας καθώς εξακολουθώ να έχω συμπτώματα του κορωνοϊού», έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter και συνέχισε: «Η διάθεσή μου είναι καλή και παραμένω σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό και να κρατήσουμε όλους ασφαλείς».

Την ίδια ώρα, από την Ντάουνινγκ Στριτ ανακοινώθηκε πως το ηθικό του Πρωθυπουργού «είναι υψηλό» σήμερα, αφού πέρασε μια «ήσυχη νύχτα» στο νοσοκομείο, όπου «παραμένει για παρακολούθηση».

 

«Ο πρωθυπουργός πέρασε μια ήσυχη νύκτα στο νοσοκομείο St Thomas στο Λονδίνο και το ηθικό του είναι υψηλό. Παραμένει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού επαναλαμβάνοντας πως ο 55χρονος Τζόνσον παραμένει στα ηνία της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό πως στον Μπόρις Τζόνσον χορηγείται και οξυγόνο, ενώ υπήρξαν φόβοι για ενδεχόμενη πνευμονία λόγω του υψηλού πυρετού. Το βράδυ της Κυριακής (05/04) είχε ανακοινωθεί ότι ο βρετανός πρωθυπουργός μπήκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, αλλά τα συμπτώματα του κορωνοϊού δεν υποχωρούσαν.

Τι εξετάσεις θα κάνει ο Μπόρις Τζόνσον

Αν και δεν έγινε επισήμως γνωστό σε τι είδους εξετάσεις θα υποβληθεί, ειδικοί αναφέρουν ότι είναι πιθανό να εκτιμηθεί η κατάσταση των πνευμόνων του, της καρδιάς και άλλων οργάνων, απέναντι στον ιό. Νωρίτερα, η «Daily Mail» είχε μεταδώσει ότι ο Τζόνσον έκανε θεραπεία με οξυγόνο. Το ίδιο έγραψαν και οι «Times», σημειώνοντας ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν πήγε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Ο επικεφαλής του εργαστηρίου κυτταρικής βιολογίας στο Ινστιτούτο Francis Crick του Λονδίνου, ο Ρούπερτ Μπέιλ, δήλωσε ότι πιθανώς οι γιατροί θα εξετάσουν στοιχεία όπως ο κορεσμός οξυγόνου, αλλά και η ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στον ιό, μέσα από εξετάσεις αίματος, καθώς επίσης η λειτουργία της καρδιάς, του ήπατος και των νεφρών. Ενδεχομένως, είπε, να υποβληθεί και σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις των πνευμόνων για μία πιο ακριβή εικόνα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...