Επιστημονική αξιολόγηση των αθλητών της Ομόνοιας από τη διαιτολόγο Όλγα Κατσαρού

bb

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος κλινικής αξιολόγησης των αθλητών της Ομόνοιας Ναυπάκτου. Συγκεκριμένα αθλητές από τα τμήματα βόλλεϋ ανδρών, γυναικών και αναπτυξιακών τμημάτων του συλλόγου πέρασαν από το “μικροσκόπιο” της διατροφολόγου/ διαιτολόγου Όλγας Κατσαρού και εκτιμήθηκε η μεταβολική υγεία τους. Αφού έγινε μέτρηση των βασικών σωματομετρικών χαρακτηριστικών των αθλητών (ύψος /βάρος) έγινε εκτίμηση του βασικού μεταβολισμού, της μεταβολικής ηλικίας και της κατανομής μυϊκής και λιπώδους μάζας κάθε ενός ξεχωριστά, με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού που διαθέτει το διαιτολογικό γραφείο. Ακολούθως δόθηκαν σε κάθε αθλητή διατροφικές οδηγίες προκειμένου να βελτιωθούν επιμέρους προβληματικές παράμετροι, όπως αυτές αναδείχθηκαν από τον παραπάνω έλεγχο.

k1.JPG

Η Όλγα Κατσαρού είναι πτυχιούχος διαιτολόγος, μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδος και διατηρεί γραφείο στη Ναύπακτο αντιμετωπίζοντας περιστατικά παχυσαρκίας, υποσιτισμού, διατροφικών διαταραχών και παθολογικών καταστάσεων που σχετίζονται με τη διατροφή.(Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ: 2634 025480 Email: [email protected]).

k3.JPG

Η ανωτέρω πρωτοβουλία ήταν μια προσφορά της στο σύλλογο και η προοπτική είναι στο μέλλον να γίνει και μια ενημερωτική ημερίδα για τους αθλητές και τους γονείς, που να αφορά τη διατροφή των αθλητών πριν και μετά τον αγώνα ή την προπόνηση.

k4.JPG

Η διοίκηση της Ομόνοιας την ευχαριστεί θερμά και εύχεται την εμβάθυνση της συνεργασίας, προς όφελος της νεολαίας της πόλης.

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...