bb
Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες από φαγόπυρο

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες από φαγόπυρο

Κρέπες. Και ποια δεν τις αγαπά και αναγκάζεται συχνά πυκνά να τις στερείτε λόγω θερμίδων. Γλυκές, αλμυρές. Είναι ένα φαγητό που μπορείς να κάνεις αμέτρητους συνδυασμούς και να τις απολαύσεις χωρίς σταματημό. Για αυτό σήμερα o Άκης Πετρετζίκης μας δίνει την πιο υγιεινή συνταγή για κρέπες από φαγόπυρο.

Για το ρατατούι

  • Κόβουμε τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια σε κύβους 1 εκ. και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.
  • Μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα τα λαχανικά που κρατήσαμε στην άκρη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, την κάππαρη, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, καπακώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Για τις κρέπες

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι τα αλεύρια και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός, μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο και παχύρρευστο χυλό.
  • Μεταφέρουμε τον χυλό στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε με ηλιέλαιο ένα τηγάνι 20 εκ., ρίχνουμε λίγο από τον χυλό και ανακινούμε το τηγάνι για να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του πάτου του.
  • Αφήνουμε για 3 λεπτά την κρέπα στο τηγάνι μέχρι να χρυσαφίσει και την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, για 2 λεπτά ακόμη.
  • Αφαιρούμε την κρέπα από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  • Γεμίζουμε τις κρέπες με το ρατατούι και σερβίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Εκτός από το ρατατούι, μπορούμε να γεμίσουμε τις κρέπες με οποιοδήποτε άλλο μείγμα θέλουμε, σε αλμυρή ή γλυκιά εκδοχή.

Πηγή: kontranews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...