Θα μ’ αγαπούσες για πάντα… είχες πει!Η συγγραφέας Νίκη Κούκου στο Nafpaktianews.gr

Συνέντευξη στο Nafpaktianews.gr παραχώρησε η συγγραφέας του βιβλίου “Θα με αγαπούσες για πάντα…Είχες πει!  Νίκη Κούκου.

Η συνέντευξη.

Τι σε οδήγησε στο να γράψεις ένα βιβλίο;

Διαβάζω αρκετά,  οτιδήποτε πέσει στα χέρια μου μα και πολλά επιλεγμένα βιβλία. Είναι ένας τρόπος εξέλιξης το διάβασμα για εμένα, εξελίσσει το πνεύμα και ανοίγει το μυαλό. Προσωπικά, ξεκίνησα να γράφω χωρίς να περιμένω κάτι, δεν πίστευα ότι θα ολοκληρώσω το βιβλίο καθώς έγραφα κάνοντας πολλά πράγματα παράλληλα. Μα ήθελα να  υπάρχει ένα βιβλίο δικό μου στη βιβλιοθήκη μου χωρίς όμως να πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Αφού είδα ότι μου έβγαινε αβίαστα, το συνέχισα και το αποτέλεσμα ήρθε χωρίς κόπο. Σε αυτό βοήθησαν οι εκδόσεις ΛΥΚΟΦΩΣ, ο υπεύθυνος κος Λουδάρος πίστεψε σε εμένα και προχωρήσαμε στην έκδοση του βιβλίου έχοντας μέχρι σήμερα μια άψογη συνεργασία.

Ο τίτλος πως προέκυψε;

Για εμένα, ως προς την επιλογή βιβλίου, σημαντικό ρόλο παίζει ο τίτλος. Έτσι λοιπόν και με τη δική μου δουλειά επέλεξα ένα τίτλο απροσδιόριστο και αινιγματικό. Ένα τίτλο που θα μπορούσε να περιγράψει όλο το συναίσθημα που υπάρχει μέσα στις σελίδες του βιβλίου. Ένα τίτλο που θα έξαπτε την φαντασία των ανθρώπων και θα τους δημιουργούσε την περιέργεια ώστε να το διαβάσουν.  Εξάλλου η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη για τη ζωή των ανθρώπων. Πως θα μπορούσε άλλωστε να λείπει από ένα τέτοιου είδους βιβλίο η λέξη αγάπη ή παράγωγο της; Το συναίσθημα είναι αυτό που κυριαρχεί σε όλο το βιβλίο και η πρωταγωνίστρια παλεύει να κρατήσει ή να διεκδικήσει «κάποια»  αγάπη…

Περιγράφεις την εποχή μας και πως οι νέοι επιβιώνουν σε ένα αβέβαιο παρόν. Εσύ προσωπικά ως Νίκη, θα επέλεγες ως ύστατη λύση το εξωτερικό;

Προσωπικά θεωρώ πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι απελπιστική, κάθε μέρα τα πράγματα χειροτερεύουν. Δεν υπάρχουν ευκαιρίες για την δική μας γενιά, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να βρίσκει ως σανίδα σωτηρίας το εξωτερικό. Αν με ρωτάς αν εγώ θα έφευγα, η απάντηση είναι ΟΧΙ, προσπαθώ να βρίσκω τις ισορροπίες μου στο παρόν και σε ένα μέρος που όντως δεν δίνει ευκαιρίες. Προτιμώ να «πολεμώ» για κάτι καλύτερο ζώντας  στη χώρα μας, που από πάντα «βάλλεται». Η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα του κόσμου. Όσα δεινά κι αν περάσει στέκει αγέρωχη, και η ιστορία της πάντα με συγκινεί τώρα το πόσο τη φροντίζουν οι κυβερνώντες της αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Σκέφτεσαι να γράψεις κι άλλα βιβλία;

Αν με ρωτούσες πριν εκδοθεί το «Θα με αγαπούσες για πάντα …είχες πει!» Η απάντηση θα ήταν όχι. Θέλει πολύ υπομονή και πειθαρχεία η γραφή. Όμως μετά τις κριτικές (καλές και κακές) που έχω εισπράξει κατόπιν της έκδοσης, θα σου απαντήσω πως ναι. Θα συνεχίσω τη γραφή και ως τρόπο έκφρασης μα και ως προσωπικό στοίχημα για κάτι πιο αναβαθμισμένο στο μέλλον.

Έχεις σκεφτεί το επόμενο θέμα;

Ναι, το έχω σκεφτεί. Έχω ήδη ξεκινήσει να γράφω, με την ελπίδα ότι τα αποτελέσματα θα είναι εξίσου ικανοποιητικά και ακόμη καλύτερα.

Κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις αν πιστεύεις στην παντοτινή αγάπη και να ευχηθείς κάτι για τη νέα χρονιά.

Πιστεύω στην «αληθινή» και «αιώνια» αγάπη. Παρά τις δυσκολίες που επιτάσσει η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα  μπορούμε να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε πραγματικά. Η αγάπη μπορεί να νικήσει τα πάντα. Είναι από τα λίγα που δεν έχουν φορολογηθεί ακόμη.

«Να ζεις, ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ, και να μαθαίνεις»… μας προέτρεψε ο μοναδικός ΛΕΟ ΜΠΡΟΥΣΚΑΛΙΑ!

Ευχές για μια ειρηνική χρονιά, μια χρονιά που θα μας χαρίσει απλόχερα υγεία, όμορφα συναισθήματα, ευχάριστες στιγμές μα και πολύ ΑΓΑΠΗ, με διάρκεια και αντοχή στο χρόνο.

Ευχές για παντοτινή αγάπη, σε όλους!

Περισσότερα στο: Θα με αγαπούσες για πάντα είχες πει

Αναζητήστε το στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Λυκόφως   

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...