Κουτεντάκης: Υπάρχουν τόσο οι προθέσεις, όσο και οι προϋποθέσεις για την πρώτη έξοδο στις αγορές

bb

Κουτεντάκης: Υπάρχουν τόσο οι προθέσεις, όσο και οι προϋποθέσεις για την πρώτη έξοδο στις αγορές

Κουτεντάκης

“Έχοντας εφαρμόσει ένα ιδιαίτερα σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής έχουμε αφήσει πλέον πίσω μας κάθε υπόνοια δημοσιονομικού ρίσκου”

Ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, τονίζει ότι, «υπάρχουν τόσο οι προθέσεις όσο και οι προϋποθέσεις για την πρώτη έξοδο στις αγορές» επισημαίνοντας ότι «η χρονική στιγμή θα επιλεγεί ώστε η έξοδος να είναι απόλυτα ασφαλής και επιτυχημένη».

Σύμφωνα με τον Φρ. Κουτεντάκη τα επιτόκια της αγοράς θα είναι υψηλότερα από εκείνα του ESM. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι «το ζητούμενο, στη συγκεκριμένη φάση, δεν είναι η εξεύρεση της φθηνότερης πηγής δανεισμού αλλά η σταδιακή επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα της χρηματοδότησης από τις διεθνείς αγορές, ώστε να σταματήσει η εξάρτηση από τον πολιτικό δανεισμό του επίσημου τομέα».

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνει ότι «έχοντας εφαρμόσει ένα ιδιαίτερα σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής έχουμε αφήσει πλέον πίσω μας κάθε υπόνοια δημοσιονομικού ρίσκου. Αυτό σε συνδυασμό με το κλείσιμο της αξιολόγησης έχουν εξαλείψει τις βασικές πηγές αβεβαιότητας και έχουν βελτιώσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Σημειώνει, ακόμη, ότι οι θετικές προσδοκίες που δημιουργούνται οδηγούν στη λήψη οικονομικών αποφάσεων με ορατές συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα. «Ήδη βλέπουμε ενθαρρυντικά σημάδια, η αγορά εργασίας εμφανίζει εντυπωσιακή δυναμική από τις αρχές του χρόνου ενώ οι αγορές ομολόγων ανταποκρίνονται ιδιαίτερα θετικά τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτή η ευνοϊκή συγκυρία πρέπει να προστατευτεί και να ενισχυθεί ώστε να είναι διατηρήσιμη» τονίζει ο Φρ. Κουτεντάκης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/293827-Koytentakes-Yparchoyn-toso-oi-protheseis-oso-kai-oi-proypotheseis-gia-ten-prote-exodo-stis-agores ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...