Νέες βολές Σόιμπλε κατά Ντράγκι, για το «φτηνό Ευρώ»

Κατά της νομισματικής πολιτικής Ντράγκι, βάλλει για ακόμα μία φορά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τη διατήρηση της ισοτιμίας σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα για τη Γερμανία. Σε δήλωσή του στο γερμανικό περιοδικό Tagesspiegel ανέφερε ότι «η ισοτιμία του ευρώ, μιλώντας κυριολεκτικά, είναι πολύ χαμηλή για την ανταγωνιστική θέση της Γερμανίας», απαντώντας στην θέση που εκφράστηκε, ότι η Γερμανία χρησιμοποιεί το ευρώ για να αυξήσει τα οικονομικά οφέλη της, εις βάρος των υπολοίπων κρατών-μελών.

«Όταν ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντάγκι, ξεκίνησε την επέκταση της νομισματικής πολιτικής, του είπα ότι θα αυξήσει το εξαγωγικό πλεόνασμα της Γερμανίας (…) Υποσχέθηκα τότε να μην επικρίνω δημοσίως την πορεία αυτή. Όμως δεν θέλω να δέχομαι κριτική για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το CNBC.

Σημαντική κρίνεται και η αναφορά του Γερμανού υπουργού, στο Brexit, o οποίος φάνηκε να «μαλακώνει» τη ρητορική ότι δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πρέπει να αναμένει καλύτερη συμφωνία εκτός της εμπορικής ένωσης, απ’ ότι εντός αυτής. Συγκεκριμένα, είπε ότι «δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε τους Βρετανούς για την απόφασή τους (…) Θέλουμε να κρατήσουμε τη Βρετανία κοντά μας». Σε αυτό το πλαίσιο, προσέθεσε ότι «το Λονδίνο προσφέρει ποιοτικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες που δεν απαντώνται αλλού στην ήπειρο. Αυτό θα αλλάξει λίγο μετά από το διαζύγιο, όμως πρέπει να βρούμε λογικούς κανόνες με τη Βρετανία».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...