Νέο προκλητικό άρθρο του Focus για την Ελλάδα

Νέο προκλητικό άρθρο του Focus για την Ελλάδα
Ολοένα και πιο κοντά προς την χρεωκοπία βαδίζει η Ελλάδα ενώ πιο πιθανή γίνεται η έξοδός της από την Ευρωζώνη, υπογραμμίζει η συντάκτρια του άρθρου, Corinna Schneider.
”Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα θα πρέπει να αναμένουν ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες και θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους ορισμένες συμβουλές”, γράφει στο προκλητικό άρθρο της.

”Η Ελλάδα ‘δεν λέει να ησυχάσει’. Την ώρα που στην Αθήνα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι διαβουλεύσεις για το νέο πακέτο μέτρων, στην Ευρώπη γίνεται πλέον ανοιχτά λόγος για ενδεχόμενο τέλος της οικονομικής στήριξης της χώρας. Το σενάριο αυτό ηχεί τρομακτικό σε πολλούς τουρίστες προπάντων εάν η εισαγωγή νέου νομίσματος συμβεί κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα. Θα υπάρξουν ταραχές, απεργίες, χάος, ελλείψεις στε αγαθά;”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Μάλιστα στο νέο προκλητικό άρθρο του Focus η καθηγήτρια Sonja Munz τονίζει: “Εάν υπάρξει μετατροπή νομίσματος, θα πραγματοποιηθεί εντός Σαββατοκύριακου, όταν θα είναι κλειστές οι τράπεζες”. ”Η μόνη επίπτωση για τους τουρίστες θα είναι ότι δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν αναλήψεις μετρητών με απλές κάρτες αναλήψεων. Οι πιστωτικές κάρτες δεν θα πληγούν από το μέτρο αυτό. Για το λόγο αυτό συνιστάται στους τουρίστες να έχουν μαζί τους αρκετά μεγάλα ποσά τοις μετρητοίς”, συνεχίζει η συντάκτρια.

”Ο ελληνικός λαός δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένος με αυτή την τροπή των γεγονότων. Πολλοί φοβούνται ότι θα χάσουν και τις εναπομείνασες αποταμιεύσεις τους. Συνέπεια της μετατροπής του νομίσματος θα μπορούσαν να είναι ταραχές, διαδηλώσεις, απεργίες μέχρι και μία προσωρινή παράλυση της δημόσιας ζωής, προπάντων στις μεγάλες πόλεις. Επειδή το δραστικό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είχε προκαλέσει και κατά τους προηγούμενους μήνες προβλήματα στην τουριστική κίνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συμβουλεύει τους τουρίστες να ενημερώνονται τακτικά για την επικρατούσα κατάσταση. Και η ιστοσελίδα «Living in Greece», την οποία λειτουργεί Αμερικανίδα δημοσιογράφος, η οποία ζει στην Ελλάδα, συνιστάται από το Υπουργείο Εξωτερικών ως πηγή ενημέρωσης”, συμπληρώνει το άρθρο. “Όποιος ταξιδεύει με tour operator από Γερμανία, δεν είναι και πολλά αυτά που θα μπορούσαν να του συμβούν”, λέει η Nina Kreke από το τα «Ταξίδια Neckermann».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η TUI, ο μεγαλύτερος tour operator στη Γερμανία, η οποία συμβουλεύει απλώς τους επισκέπτες της Ελλάδας να έχουν μαζί του περισσότερα μετρητά”, σύμφωνα με το Focus.”Το εάν η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, παραμένει μέχρι και σήμερα καθαρή εικασία”, επισημαίνει ακόμη το άρθρο.

“Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Οι πιστωτές της χώρας δεν έχουν λόγο να βλάψουν την Ελλάδα κατά τέτοιο τρόπο. Μέχρι να παρουσιαστεί εξάλλου η έκθεση της Τρόικας τον Σεπτέμβριο, θα έχουν επιστρέψει από την Ελλάδα οι περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες”, καταλήγει η συντάκτρια.

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...