Πάρτε μέτρα πριν να είναι αργά – Κραυγή αγωνίας από κάτοικο στην παραλία της Ψανής.

Πάρτε μέτρα πριν να είναι αργά
ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΨΑΝΗΣ

Εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται σε λειτουργία το μέτρο “πεζοδρόμησης” στην παραλία της Ψανής και δυστυχώς για ένα ακόμα καλοκαίρι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Πρωταγωνιστές τα… αυτοκίνητα, τα δίκυκλα και κάθε μηχανοκίνητο μέσο στο θεωρητικά “πεζοδρομημένο” τμήμα της περιοχής, που παίζουν μικρά παιδιά, άνθρωποι κάθε ηλικίας κάνουν το περίπατο τους και γενικότερα είναι ένας χώρος που σφύζει από ζωή. Δηλαδή τι πρέπει να συμβεί για να λυθεί επιτέλους το χρόνιο πρόβλημα; Δεν είμαι μάντης κακών, αλλά μόνιμος κάτοικος της περιοχής που μετά λύπης μου διαπιστώνω την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και περιμένω να τηρήσετε τα δέοντα.
Δεν νοείται εν έτη 2022 σε μια τουριστική περιοχή να ελλοχεύει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος σε περιοχή που δεν επιτρέπεται (στα χαρτιά) η διέλευση μηχανοκίνητων οχημάτων. Άραγε κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει τύχει να βρεθεί στην Ψανή και να παρατηρήσει το φαινόμενο;;
Ενδεικτικά σας παραθέτω ένα περιστατικό που έλαβε χώρα τον περασμένο Αύγουστο και σχολιάστηκε από επισκέπτες της πόλης.
Διερχόμενο αυτοκίνητο μπήκε στην θεωρητικά πεζοδρομημένη περιοχή και πέρασε κυριολεκτικά “ξυστά” από μικρό παιδί της οικογένειας που έκανε αμέριμνο ποδήλατο στο οδόστρωμα. Οι γονείς μετά το αρχικό σοκ, έκαναν επίπληξη στον οδηγό που όχι μόνο δεν… σοκαρίστηκε, αλλά απάντησε με “γαλλικά” και συνέχισε την οδήγηση και την παρανομία. Οι ανεύθυνοι οδηγοί δεν είναι μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και τουρίστες που εισέρχονται στον χώρο, διότι οι μπάρες είναι συνήθως αφημένες στην άκρη του οδοστρώματος. Έτσι, χωρίς να το γνωρίζουν, γίνονται μέρος του προβλήματος.
Κύριοι, σταματήστε επιτέλους να πετάτε το βολικό μπαλάκι των ευθυνών στην απέναντι πλευρά. Λάβετε όλα τα μέτρα για να μην θρηνήσουμε θύματα , η πόλη ακουστεί σε όλη την Ελλάδα για λάθος λόγο και εσείς βρεθείτε προ των νομικών ευθυνών σας.
Διαφορετικά δεν έχει νόημα το μέτρο της “πεζοδρόμησης”. Ανοίξτε το δρόμο για να είναι πλέον υποψιασμένοι και ασφαλείς ντόπιοι και τουρίστες.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ζούμε χρόνια αυτό το σκηνικό και είναι απαράδεκτο. Πολύ καλά κάνετε και το αναφέρετε. Μονίμως οι μπάρες έχουν βγεί απο την θέση τους , τα φορτηγά τροφοδοσίας μετακινούνται στον πεζόδρομο ανεξέλεγκτα και όλες τις ώρες , οι ντόπιοι δε χειρότεροι όλων , ευτυχώς όχι όλοι.
    Ξένοι και διερχόμενοι από την πόλη που δεν βλέπουν τις μπάρες στην θέση τους μπαίνουν και κινούνται στον πεζόδρομο και αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για όλους αυτούς που κινούνται στην παραλιακή ζώνη, είτε εργάζονται είτε είναι λουόμενοι. Δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται φασαρίες , ενίοτε αποτελεί καθημερινό θέαμα προς πανηγυρισμούς από τους θαμώνες στις καφετέριες
    Τελευταία παρατηρείται και το φαινόμενο ένοικοι των ξενοδοχείων να εισέρχονται στον πεζόδρομο να παρκάρουν προκειμένου να κατεβάσουν τις βαλίτσες τους και μετά να κάνουν και την βόλτα τους στον άδειο δρόμο με μεγάλη άνεση. Η ειρωνεία είναι ότι κατεβάζουν και τα παράθυρα για να ρωτήσουν για τα αξιοθέατα της πόλης όντας μέσα στον πεζόδρομο για τον οποίο δηλώνουν άγνοια
    Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και συγκεκριμένα άτομα , κυρίως νεαρής ηλικίας , κατόχους μηχανών για τους οποίους δεν ισχύει κανένας περιορισμός.
    Έχουμε κάνει παράπονα πολλές φορές στο λιμενικό και μονίμως μας ενημερώνουν ότι δεν έχουν προσωπικό να καλύψουν όλη την περιοχή αρμοδιότητάς τους.
    Αλλά και όταν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό η περιπολία θυμίζει βόλτα στην παραλία παρά έλεγχο και γίνεται σε ώρες που η κυκλοφορία είτε είναι περιορισμένη ( μεσημέρι ) είτε υπάρχει πολύς κόσμος
    ( βραδάκι ) που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει παράβαση
    Δυστυχώς υπήρξα μάρτυρας σε περιστατικό που , μεσημέρι με καύσωνα , νεαρός με μηχανάκι μπήκε στον παραλιακό δρόμο, που ήταν άδειος από κόσμο λόγω της ζέστης , σαν σε αγώνες ταχύτητας και εντελώς τυχαία ήταν εκεί το λιμενικό ( στο ύψος της καφετέριας FACES ). Προς μεγάλη μου έκπληξη , ο νεαρός που δεν φορούσε κράνος και είχε και τον μισό ΚΟΚ επάνω του ως παράβαση , σταμάτησε μπροστά τους , τους χαιρέτησε και πάρκαρε το μηχανάκι του ΠΑΝΩ στον ποδηλατόδρομο για να απολαύσει τον καφέ του. Δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Πήγα και ρώτησα τους λιμενικούς και η αποστομωτική απάντησή τους ήταν ότι έκαναν τα στραβά μάτια σε κάποιον που απλά σταμάτησε για έναν καφέ ( no further comments )

    Κρατάω αυτό που είπατε
    ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
    Καλό καλοκαίρι !!!!!

  2. Το λιμενικό χροοοοονια τώρα δεν κάνει την δουλειά του….. . Νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν. Κ δεν είναι η μόνη υπηρεσία στην πόλη αυτή. Αυτός ο τόπος θα πηγαίνει πάντα ΠΙΣΩ!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...