Παροχολογία Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ – 2 χιλιάρικα για κάθε νεογέννητο και κατώτατος μισθός στα 703 ευρώ(βίντεο)

Παροχολογία Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ – 2 χιλιάρικα για κάθε νεογέννητο και κατώτατος μισθός στα 703 ευρώ(βίντεο)

Μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού απεύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη ημέρα του 12ου Συνεδρίου του κόμματος, που πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο αρχηγός της ΝΔ προανήγγειλε οικονομική ενίσχυση των νέων ζευγαριών, τονίζοντας πως «στον επόμενο Προϋπολογισμό θα υπάρχει πρόβλεψη για επίδομα ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας». Παράλληλα, δεσμεύθηκε για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ.

«Ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «πρέπει η ανάπτυξη να επουλώσει τα ρήγματα». 

Κάνοντας αυτοκριτική, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Γνωρίζουμε τα λάθη μας γι’ αυτό τολμάμε και αλλάζουμε. Στόχος μας ένα καλύτερο αύριο. Εκλογικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές. Γιατί μισούν την μεσαία τάξη. Θέλω να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γι’αυτά που κάνει, αλλά και γι’αυτά που πιστεύει».

Εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Ο κ.Τσίπρας διάλεξε την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου με μια φθηνή λογική αντιπερισπασμού. Ας με ακούσει καλά πριν απευθυνθεί στους Μακεδόνες. Ο κ. Τσίπρας δίχασε. Δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει εθνική συναίνεση. Είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας. Και σήμερα προσβάλλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειονότητας του λαού».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε: «Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι προσβάλλει τον πατριωτισμό της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Τον κατηγορώ ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να ληφθεί ποτέ με μια μείζονα εθνική υποχώρηση. Ο κ. Τσίπρας δίχασε. Δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει εθνική συναίνεση. Είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας. Και σήμερα προσβάλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειονότητας του λαού. Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε αναλυτικότερα τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο παρακάτω βίντεο

Το συνέδριο της ΝΔ ξεκίνησε στις 19:15 με προβολή βίντεο – αφιερώματος στον ιδρυτή του κόμματος, Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και στους διατελέσαντες και εν ενεργεία προέδρους της παράταξης (Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γιώργο Ράλλη, Ευάγγελο Αβέρωφ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Έβερτ, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη).

Ανοίγοντας τις εργασίες του 12ου συνεδρίου της ΝΔ, ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το δώρο που, όπως είπε, του έκανε ο πρόεδρος του κόμματος να βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Χαρακτήρισε δε το συνέδριο ως «πραγματική γιορτή της Δημοκρατίας» και τη ΝΔ ως «συλλογική πανστρατιά με σεβασμό στη διαφορετικότητα της γνώμης του άλλου».  

Ο χώρος του συνεδρίου είναι κατάμεστος από κόσμο, στελέχη, οπαδούς και σύνεδρους της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ των συμμετεχόντων, οι πρώην πρόεδροι της και πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς και οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/349072-Parochologia-Metsotake-sto-synedrio-tes-ND-2-chiliarika-gia-kathe-neogenneto-kai-katotatos-misthos-sta-703-eyro-binteo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...