Στον ανακριτή 4 από τους 10 πολιτικούς

Στον ανακριτή 4 από τους 10 πολιτικούς

Novartis: Aσκούνται άμεσα διώξεις – Συνταρακτικές εξελίξεις που θα ταρακουνήσουν συθέμελα το πολιτικό σύστημα – Φρουζής και Μανιαδάκης σε κεντρικούς ρόλους – Οι κρυφοί λόγοι της παραίτησης του αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΥΜΠΙΖΗ

 

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis, το οποίο κόστισε δισεκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό Λαό, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Κυριακάτικης Kontranews, τις επόμενες μέρες θα ασκηθούν διώξεις κατά πολιτικών προσώπων, καθώς η έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Διαφθοράς προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα, οι διώξεις θα αφορούν τέσσερις από τους δέκα πολιτικούς που ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές.

Για την εξέλιξη αυτή σας είχε προϊδεάσει το προηγούμενο φύλλο της Κυριακάτικης Kontranews, όπου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως σε κάποια από τα πολιτικά πρόσωπα θα ασκηθούν διώξεις, κάποιοι άλλοι θα αθωωθούν, ενώ για τους υπόλοιπους θα συνεχιστεί η έρευνα.

Υπενθυμίζεται πως η δικογραφία περιλαμβάνει τους Αντώνη Σαμαρά (πρωθυπουργό 2012 – 2015), Παναγιώτη Πικραμμένο (υπηρεσιακό πρωθυπουργό 2012), Δημήτρη Αβραμόπουλο (υπουργό Υγείας 2006 – 2009), Αντρέα Λοβέρδο (υπουργό Υγείας, 2010 – 2012), Ανδρέα Λυκουρέντζο (υπουργό Υγείας 2012 – 2013), Μάριο Σαλμά (αναπληρωτή υπουργό Υγείας 2012 – 2013), Άδωνι Γεωργιάδη (υπουργό Υγείας 2013 – 2014), Γιάννη Στουρνάρα (υπουργό Οικονομικών 2012 – 2014), Ευάγγελο Βενιζέλο (υπουργό Οικονομικών 2011 – 2012 και αντιπρόεδρο κυβέρνησης 2013 – 2015) και Γιώργο Κουτρουμάνη (υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 2011 – 2012).

Αναμφίβολα, η παραπάνω εξέλιξη θα ταρακουνήσει συθέμελα το πολιτικό σύστημα, καθώς εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, οι συγκεκριμένοι τέσσερις θα κληθούν να προσέλθουν στον ανακριτή για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

 

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύψαμε πως το FBI έχει ενημερώσει τις ελληνικές Αρχές πως έχει ανακαλύψει δύο ύποπτους λογαριασμούς Έλληνα πολιτικού στο εξωτερικό, την ώρα που οι έρευνες στις ελληνικές τράπεζες συνεχίζονται. Δικαστικές πηγές σημειώνουν πως διώξεις μπορεί να ασκηθούν κατά πολιτικών για δωροδοκία ακόμα και με βάση τις καταθέσεις των μαρτύρων και με τα όσα έχουν βρεθεί από τους ελέγχους σε email, σε SMS και σε χειρόγραφες σημειώσεις, ενώ αναλύονται και κρυφά βίντεο από τα κεντρικά της φαρμακευτικής…

Χαρακτηριστικά για τα όσα έχουν καταθέσει οι μάρτυρες, είναι τα όσα δήλωσε πρώην στέλεχος της Novartis στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου, «Checkpoint» στον Αlpha, ο οποίος παρότι δεν αποκάλυψε το όνομα του, έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών για να καταθέσει και επίσημα τα όσα ξέρει.

Όπως είπε, ήταν πολύ συχνές οι συναντήσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της Νovartis, Κωνσταντίνου Φρουζή με πολιτικά πρόσωπα και με υπηρεσιακά στελέχη σε θέσεις «κλειδιά» στον χώρο της Υγείας και ξεκαθάρισε πως «οι βαλίτσες και τα βαλιτσάκια ήταν εταιρικά δώρα της εταιρείας, προς συνεργάτες και γιατρούς και προφανώς χρησιμοποιήθηκαν για να μη μένουν ίχνη στη διαδρομή του χρήματος». Ακόμη τόνισε πως οι Φρουζής και Μανιαδάκης «είχαν φιλικές σχέσεις», με στόχο το «αμοιβαίο όφελος», ενώ υποστήριξε πως στην εταιρεία «επικρατεί ομερτά» για το πολύκροτο σκάνδαλο.

Άλλος προστατευόμενος μάρτυρας εδώ και αρκετό καιρό, έχει μιλήσει για «βαλίτσες γεμάτες χρήματα» τις οποίες μετέφερε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης σε υπουργούς, ενώ ο ίδιος ο κ. Μανιαδάκης έχει κάνει λόγο για «δεσμίδες με χαρτονομίσματα» που είδε στην τσέπη του Μάριου Σαλμά, μετά από συνάντηση του με εκπροσώπους φαρμακευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές τις τελευταίες μέρες εξετάζουν λέξη-λέξη τα όσα δήλωσε σε συνεντεύξεις και στα τηλεοπτικά πάνελ ο δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων του FBI, Παύλος Σαράκης, ο οποίος έχει δηλώσει μεταξύ άλλων, πως οι πελάτες του έχουν καταθέσει στοιχεία που περιλαμβάνουν βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και email, τα οποία αποδεικνύουν το μέγεθος του σκανδάλου.

 

ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ: «ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΜΙΛΗΣΑΝ…»

Παρότι ο αντεισαγγελέας Αγγελής δηλώνει πως παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας από τη θέση του εποπτεύοντος της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ασφαλείς πληροφορίες της Κυριακάτικης Kontranews αναφέρουν πως για τον ίδιο είχαν εκφραστεί πολλές αντιδράσεις σε ανώτατο επίπεδο, διότι στη συνάντηση των ελληνικών Αρχών με το FBI στη Βιέννη τον Δεκέμβριο, αρνήθηκε να παραλάβει από τους Αμερικάνους το USB στικάκι, το οποίο περιείχε πληροφορίες για τους ύποπτους λογαριασμούς του Έλληνα πολιτικού. Υπενθυμίζεται πως στη συνάντηση βρέθηκαν επίσης η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς, Χρήστος Ντζούρας και Στυλιανός Μανώλης.

Ο κ. Γιάννης Αγγελής αρνείται το παραπάνω γεγονός και κατηγορεί τους άλλους τρεις εισαγγελείς για διαρροές: «Είμαστε μόνο εμείς οι τέσσερις στη Βιέννη και εγώ δεν είμαι αυτός που έχει μιλήσει» φαίνεται να δήλωσε χαρακτηριστικά… Ακόμη, ο κ. Γιάννης Αγγελής κατηγορεί τους τρεις προαναφερθέντες για καθυστερήσεις στις υποθέσεις που ερευνούν, ενώ αυτήκοοι μάρτυρες στον Άρειο Πάγο τον έχουν ακούσει να λέει τη φράση «εγώ δεν θα πάω φυλακή».

Οι κατηγορίες προς τους τρεις αναφέρονται στο τετρασέλιδο(!) κείμενο της παραίτησης του κ. Αγγελή, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου, η οποία παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθούν να καταθέσουν οι παραπάνω εμπλεκόμενοι.

 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

Οι αλληλοκατηγορίες και οι συγκρούσεις στο δικαστικό σώμα αναμένεται να έχουν και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για «μεθοδεύσεις» και «σκευωρίες» αφενός για να «στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τη Συμφωνία των Πρεσπών» και αφετέρου για να «σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, Σπύρος Λάππας σήμερα στην Κυριακάτικη Kontranews χαρακτηρίζει «ανόητη» την παραπάνω επιχειρηματολογία της ΝΔ και την κατηγορεί πως επιθυμεί το «καταχώνιασμα των υποθέσεων κάτω από χαλί». Από την κυβέρνηση δηλώνουν σε όλους του τόνους πως έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πως θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να την αφήσουν να πράξει το έργο της ανεπηρέαστα.

Πάντως, ανώτατες δικαστικές πηγές, διευκρινίζουν πως η υπόθεση Novartis θα πρέπει να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πριν μπούμε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/352719-Ston-anakrite-4-apo-toys-10-politikoys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...