“ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ.”

“ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ.”

Η διέλευση εναέριων γραμμών ρεύματος υψηλής τάσης εντός κατοικημένων περιοχών αποτελεί μείζον ζήτημα για τους κατοίκους των οικισμών Λυγιά και Μαμουλάδα.
Εδώ και δεκαετίες οι γραμμές υψηλής τάσης “κρέμονται” κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων ενώ εντός του οικισμού Λυγιά υπάρχει υποσταθμός σε μικρή απόσταση από τα σχολικά συγκροτήματα.
Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει σχεδιασμός για την υπογειοποίηση των γραμμών καθώς και να κατασκευαστεί υποσταθμός κλειστού τύπου ώστε να εξωραϊστεί το αστικό τοπίο και να ελαχιστοποιηθούν οι διάφοροι κίνδυνοι που προκύπτουν από τη διέλευση των γραμμών υψηλής τάσης εντός κατοικημένων περιοχών.
ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς τον ΑΔΜΗΕ αλλά και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία υπογειοποίησης και η κατασκευή νέου υποσταθμου κλειστού τύπου στην περιοχή του Λυγιά.
Στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις καθώς και σε πόλεις της Ελλάδας, όπως η περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, κ.α, η υπογειοποίση των καλωδίων, και η αποξήλωση των πυλώνων έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν.
Είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής να επισπεύσει τις διαδικασίες σε συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο άμεσο μέλλον.
Οι ενεργοί πολίτες έχουν ευθύνη και χρέος απέναντι στην κοινωνία και στο περιβάλλον να αφυπνούν τους διοικούντες οι οποίοι δεν ασχολούνται με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών αλλά με την μικροπολιτική της διατήρησης στις θέσεις εξουσίας.
Πρέπει και οφείλουμε να παραδώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στα παιδιά μάς.

Ζωϊτάκης Χρήστος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...