Τι χάθηκε και με χρόνια με καιρούς θα επιστρέψει;

Βανδαλισμούς είχαμε αυτές τις μέρες στο γήπεδο της Γαβρολίμνης. Το αναφέρω ως βανδαλισμούς γιατί κάποιοι για να φέρουν στο φώς ένα παλιό λογότυπο της μιας εκ των δύο τοπικών ομάδων της Χάλκειας τον Προμηθέα χάλασαν το χρώμα και έγραψαν με μαρκαδόρο “πάλι με χρόνια με καιρούς….πάλι δικός μας θα είσαι”. Ο λόγος για τον Προμηθέα, μια ομάδα η οποία είχε γράψει την δική της ιστορία στο τοπικό ποδόσφαιρο με τελικούς, κατακτήσεις κυπέλλων και σπουδαίες νίκες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους.

Πριν λίγα χρόνια η λογική υπερίσχυσε και οι δύο ομάδες Α.Ε. Τρικόρφου και Προμηθέας ενώθηκαν δημιουργώντας τον Α.Ο. Χάλκειας με στόχο την δημιουργία μιας δυνατής ομάδας και σαφώς με λιγότερα έξοδ. Μια ομάδα που οι διαφορές που είχε με τον Προμηθέα των επιτυχιών ήταν το όνομα , γιατί ο Προμηθέας πάντα είχε παίκτες ή προπονητή απο το γειτονικό χωριό , πάντα είχε παίκτες από όλα τα χωριά της Χάλκειας ακόμη και από τον Γαλατά. Η λογική για να μην ξεφεύγουμε υπερίσχυσε και δημιουργήθηκε μια ομάδα η οποία με την πρώτη της παρουσία έδειξε ότι όλοι μαζί μπορεί να καταφέρουν πολλά πράγματα και κατάφεραν μια εξαιρετική παρουσία στην Α’ΕΠΣΝΑ κατάκτηση του κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας τετράδα στην Α’ κατηγορία .

Σήμερα η νοσταλγία δημιουργίας μιας ομάδας του Προμηθέα;

Που αν και εφόσον δημιουργηθεί που θα βρει μια δεκαοκτάδα ποδοσφαιριστών από την ποδοσφαιρομάνα Χάλκεια ή θα την βρει από την ποδοσφαιρομάνα Γαβρολίμνη ή πάλι θα παίζουν παιδιά από ‘άλλες περιοχές;

Ας σοβαρευτούμε λίγο , ας δούμε λίγο την πραγματική εικόνα η οποία δεν είναι άλλη από αυτή που βλέπετε φέτος μια μικρή ομάδα ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια μάτωνε για να κρατήσει ζωντανές δυο τοπικές ομάδες , στη συνέχεια να κρατήσει ζωντανή την μια ομάδα και μετά η διάλυση. Θα μου πείτε γιατί φτάσαμε ως εδώ , μήπως έγιναν λάθη;

Για να σας απαντήσω ναι έγιναν λάθη , γιατί όσοι θέλουν τον Προμηθέα ή την Α.Ε. Τρικόρφου δεν εμφανίστηκαν να βοηθήσουν έστω με την παρουσία τους παρά μόνο δέκα άτομα έδωσαν το παρών στις γενικές συνελεύσεις και φέτος και παλαιότερα.

Αυτό που χρειάζεται η περιοχή μας δεν είναι αντιπαλότητα αλλά ενότητα όπως άλλωστε είναι και η νέα της ονομασία μετά την δημιουργία του Δήμου Ναυπακτίας , Δημοτική ενότητα Χάλκειας.

Μεγάλες και ιστορικές ομάδες με παρουσία σε εθνικές κατηγορίες, ομάδες που κατέκτησαν ανόδους σε εθνικές κατηγορίες ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν πλέον δεν υπάρχουν και ο λόγος είναι γιατί δεν πατούσαν γερά στα πόδια τους , δεν είχαν δικά τους παιδιά να αγωνίζονται.

Ο στόχος κάποιων είναι να γυρίσουμε πίσω και όχι μπροστά και το μπροστά δεν είναι να φτιάξουμε ομάδες μισθοφόρων αλλά ομάδες με παιδιά της περιοχής που θα τους δίνεται η ευκαιρία να αθλούνται και να διασκεδάζουν.

Γιατί τόσα χρόνια κανείς δεν σκέφτηκε να κάνει μια ακαδημία ή ακόμη και δύο και ας τις ονόμαζαν Προμηθέα και Α.Ε. Τρικόρφου και όσα παιδιά ξεχώριζαν να αγωνίζονταν στην πρώτη ομάδα τον Α.Ο. Χάλκειας.

Όμως είναι δύσκολο να δούμε μπροστά αλλά να δούμε .Aν θα το καταλάβουν φέτος που το καταπράσινο γήπεδο Γαβρολίμνης θα φιλοξενεί μόνο τις προπονήσεις των μικρών του Ναυπακτιακού Αστέρα…. που είναι τα δικά μας παιδιά από την Χάλκεια.

Πόσος αγώνας έγινε τα τελευταία χρόνια για να γίνει το γήπεδο και να αποκτήσει η ομάδα την φυσική της έδρα και τελικά τίποτα.

Άρα αυτό που χάθηκε είναι η ομάδα και είναι άγνωστο αν θα επιστρέψει. Ένα γήπεδο που θα γεμίζει ευτυχώς χαμόγελα από μικρά παιδιά μέσα στην εβδομάδα και τα Σαββατοκύριακα θα είναι κλειστό και άδειο.

Ζωγραφίστε όσα σύμβολα θέλετε κάποιοι στους τοίχους , νοσταλγήστε το παρελθόν , δείτε το δέντρο και όχι το δάσος.

Ξέρω ότι πολύ θα βγάλουν την χολή τους κάτω από το άρθρο , όμως προσωπικά εμένα θα μου άρεσε να υπάρχει μια ομάδα που να είναι για όλα τα χωριά και ας είχε πάνω και τα δύο σήματα των ομάδων.

Σε κάποιους μπορεί να αρέσει να μην βλέπουν μπάλα τα Σαββατοκύριακα….Εμένα μου αρέσει να βλέπω!!!

Β.Δ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...