Τούρκος υπουργός Οικονομίας: “Η ΕΕ είναι ο πλέον υποκριτικός οργανισμός στον κόσμο”

bb
Τούρκος υπουργός Οικονομίας:
Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας επιτέθηκε φραστικά στην ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς την τον πιο υποκριτικό οργανισμό του κόσμου, κάνοντας μία σειρά από πικρόχολα σχόλια τα οποία υπογραμμίζουν την επιδείνωση της πορείας της χώρας του για την ένταξη στους 27.
Ο υπουργός Οικονομικών Ζαφέρ Τσαγλαγιάν δήλωσε πως γέλασε με την ψυχή του στο άκουσμα της βράβευσης με Νόμπελ Ειρήνης την περασμένη εβδομάδα της ΕΕ για τις προσπάθειές της να προωθήσει την ειρήνη, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα για πάνω από έξι δεκαετίες.

«Η ΕΕ είναι η πλέον διπρόσωπη ένωση όλων των εποχών. Είναι ο πλέον υποκριτικός οργανισμός στον κόσμο. Αυτή η ΕΕ έχει κρατήσει σε αναμονή την Τουρκία στην πόρτα της για 50 χρόνια», είπε ο Τσαγλαγιάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
Ο υπουργός ξιφούλκησε κατά της ΕΕ για την επιβολή βίζας σε επιχειρηματίες από την Τουρκία και ποσοστώσεων στα εξαγόμενα τουρκικά προϊόντα, χαρακτηρίζοντάς τις «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και «βασανιστήριο», ενώ καταδίκασε την βράβευση με Νόμπελ ενός θεσμού που ευθύνεται για έναν τέτοιο άνισο ανταγωνισμό.

«Εάν επιβραβεύσουν την ΕΕ με ένα έπαθλο για τη διπροσωπία, ή την υποκρισία, αντί για την ειρήνη, τότε θα λέγαμε πως είναι πέρα για πέρα δίκαιο, θα το αποδεχόμασταν», είπε ειρωνικά ο Τούρκος υπουργός. Η ΕΕ εξακολουθεί να αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Τουρκίας, όμως τα αντικρουόμενα συμφέροντά τους στο πολιτικό πεδίο, που προκαλούν αντιδράσεις από σημαντικά μέλη της Ένωσης –όπως οι αναφορές που έκανε στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματός του ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα εδάφη της παλαιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και σε μουσουλμανικές χώρες–, καθώς και το άλυτο ζήτημα της Κύπρου εμποδίζουν το άνοιγμα των υπόλοιπων ενταξιακών κεφαλαίων για την Άγκυρα.

ΔΙΕΘΝΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...