Χρ. Βερναρδάκης: Εξετάζουμε τρόπους ενίσχυσης των χαμηλόμισθών και χαμηλοσυνταξιούχων

bb

vernardakis3_aftodioikisi«Το γενικότερο πρόβλημα της οικονομικής πολιτικής είναι να ξαναμπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης, να υπάρξει μία σοβαρή ρύθμιση του χρέους και από εκεί και πέρα νομίζω ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα έχει πάντοτε ως πρώτο στόχο μία γενναία αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των χαμηλόμισθων»

Τρόπους για οικονομική ενίσχυση των χαμηλόμισθών και χαμηλοσυνταξιούχων, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μλώντας στον ραδιοσταθμό Realfm. «Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις ούτε μισθών, ούτε συντάξεων αυτό είναι βέβαιο. Αντιθέτως, εξετάζονται τρόποι να υπάρξει μία ενίσχυση εισοδηματική των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, ο Χρ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι «η δεύτερη αξιολόγηση και τα έσοδα έχουν πάει καλά, έχουμε πλέον μία υπεραπόδοση των στόχων και μπορεί η κυβέρνηση μεθοδικά και σχεδιασμένα να ξεκινήσει μία μικρή συστηματική αναδιανομή εισοδήματος γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση» και προσέθεσε: «Το γενικότερο πρόβλημα της οικονομικής πολιτικής είναι να ξαναμπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης, να υπάρξει μία σοβαρή ρύθμιση του χρέους και από εκεί και πέρα νομίζω ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα έχει πάντοτε ως πρώτο στόχο μία γενναία αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των χαμηλόμισθων».

Ερωτηθείς για το πότε θα κλείσει η συμφωνία ο Χρ. Βερναρδάκης απάντησε ότι «ο στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία στις 24 Νοεμβρίου».

Τέλος, αναφρόμενος στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, ο Χρ. Βερναρδάκης εκτιμά ότι θα υπάρξει μια συνέχεια στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, και ως εκ τούτου θεωρεί ότι ισχύει η θέση των ΗΠΑ ότι πρέπει να υπάρξει μια δέσμευση για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.

The post Χρ. Βερναρδάκης: Εξετάζουμε τρόπους ενίσχυσης των χαμηλόμισθών και χαμηλοσυνταξιούχων appeared first on indicator.gr.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...