Άλωσε ξανά τα Γιάννενα ο Λεβαδειακός

Άλωσε ξανά τα Γιάννενα ο Λεβαδειακός

Tου πάνε τα Γιάννενα. Πέρυσι έκανε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του εκεί στη Σούπερ Λίγκα περνώντας με 0-4, ενώ φέτος πήρε πολύτιμο τρίποντο έχοντας ταξιδέψει με σημαντικές απουσίες.

Ο λόγος για τον Λεβαδειακό, ο οποίος νίκησε με 1-0 τον ΠΑΣ. Αυτή τη φορά το γκολ δεν ήρθε από τον Μάντζιο, έστω κι αν ήταν δική του η προσπάθεια, αλλά από τον Μίνγκα που πέτυχε το πρώτο του για φέτος.

Οι Βοιωτοί έβγαλαν ψυχή και έχοντας και την τύχη με το μέρος τους πανηγύρισαν στο φινάλε. Πολλά τα προβλήματα για τον ΠΑΣ για άλλη μία φορά.
Δέχτηκε γκολ από το πουθενά κι ενώ δεν είχε κάνει ο αντίπαλός του ευκαιρία έως τότε.
Έδειξε ότι δεν έχει βάθος και του κοστίζουν οι απουσίες. Φάσεις έβγαλε, αλλά δεν τις τελείωσε. Ο Μανιάς ήταν εκείνος που έχασε και τις τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες και αυτομάτως ο μοιραίος του ματς.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κυκλοφορεί πολύ καλύτερα την μπάλα και να πιέζει κατά διαστήματα ασφυκτικά τον Λεβαδειακό.

Οι Γιαννιώτες ανέβασαν στροφές μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης και έχασαν καλές ευκαιρίες. Οι δύο μεγαλύτερές ήταν με τον Μανιά, αλλά ο Τσιντώτας αντέδρασε όπως έπρεπε πραγματοποιώντας σωτήριες επεμβάσεις. Όσο για τον Λεβαδειακό, μόνο αμυνόταν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπους να μπλοκάρουν τον ΠΑΣ. Μπορεί να συνέχισαν να έχουν προβλήματα στον χώρο του κέντρου και να χάνουν με μεγάλη ευκολία την μπάλα, αλλά δεν δέχονταν φάσεις.

Ο ΠΑΣ έψαχνε τρόπους να γίνει απειλητικός, ο Πετράκης έβαλε στο ματς και τον Λίλα, όμως, τελικά το γκολ ήρθε από τον Λεβαδειακό. Στο 67′ κι ενώ ως τότε δεν είχαν απειλήσει καθόλου οι Βοιωτοί έκαναν το 0-1 με τον Μίνγκα στην επαναφορά ύστερα από προσπάθεια του Μάντζιου και απόκρουση του Βελλίδη.

Για λίγα λεπτά οι γηπεδούχοι έδειχναν σαστισμένοι. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν η φάση που δέχτηκαν στο 73′, όταν ο Μάντζιος με πλασέ εντός περιοχής λίγο έλειψε να κλειδώσει τη νίκη για τον Λεβαδειακό.

Στα εναπομείναντα λεπτά η πίεση που άσκησε ο ΠΑΣ ήταν μεγάλη.  Κάπως έτσι ήρθε και η φάση του 87′ με τον Μανιά να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς (71′ Σαπαλίδης), Ακόστα (81′ Φερφελής), Ίλιτς, Γιάκος (57′ Λίλα), Μανιάς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Ουόν, Μανωλάς, Μαχαίρας (76′ Μάνγκας), Νικολάου, Μίνγκας (90’+2 Τόπι), Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι (79′ Καψάσκης), Μάντζιος.

Πηγή: Ο Φίλαθλος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...