Ένας υπέροχος άνθρωπος! Ζούσε φτωχικά, άφησε κληρονομιά $4εκ. σε πανεπιστήμιο

main

O Ρόμπερτ Μόουριν οδηγούσε ένα πολύ παλιό αυτοκίνητο, μοντέλο του ’92, περνούσε τον χρόνο του διαβάζοντας βιβλία και έτρωγε όσο λιγότερο μπορούσε. Έκανε, δηλαδή, ελάχιστα έξοδα!

«Έτρωγε πατατάκια και μια κόκα κόλα για πρωινό, έπαιρνε ντελίβερι ένα μπέργκερ στη βιβλιοθήκη και στο σπίτι του έτρωγε ένα κατεψυγμένο φαγητό γιατί το μόνο πράγμα που δούλευε εκεί ήταν ένας φούρνος μικροκυμάτων», λέει ο οικονομικός του σύμβουλος, για να καταλήξει στο απλό συμπέρασμα…

«Ήταν ένας πολύ ασυνήθιστος κύριος».

Πριν μία εβδομάδα ο Ρόμπερτ Μόουριν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, αφήνοντας περιουσία 4εκ. δολαρίων ως κληρονομιά στο πανεπιστήμιο στο οποίο εργαζόταν ως υπάλληλος βιβλιοθήκης!

 

m2

 

Ο Μόουριν πέρασε όλη του τη ζωή δουλεύοντας στην βιβλιοθήκη του πανεπιστήμιου του Νιου Χάμπσιρ των ΗΠΑ. «Για πρώτη φορά μας συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι μια ασυνήθιστη ιστορία», δήλωσε…  απορημένη η εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.

Μια τοπική εφημερίδα έγραψε ότι ελάχιστοι είχαν αντιληφθεί ότι ο Μόουριν, ο οποίος είχε αποφοιτήσει από το  ίδιο ακαδημαϊκό ίδρυμα, είχε «μαζέψει εκατομμύρια». Κι αυτό γιατί η ζωή του ήταν εντελώς συνηθισμένη. Έβλεπε βίντεο και διάβαζε, τίποτα άλλο, έγραψε η εφημερίδα.

 

m3

 

Όλη του η ζωή ήταν το πανεπιστήμιο. Γι΄αυτό και από την περιουσία του, ο Μόουριν αφήνει 100.000 δολάρια στην βιβλιοθήκη του ιδρύματος, 1 εκατομμύριο δολάρια στο στάδιο του πανεπιστημίου και τα υπόλοιπα χρήματα θα πάνε σε προέκταση του πανεπιστημίου.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...