Έξαλλοι οι Τούρκοι με την απόφαση της Αυστρίας να κλείσει τα τζαμιά

Έξαλλοι οι Τούρκοι με την απόφαση της Αυστρίας να κλείσει τα τζαμιά

Έντονη αντίδραση από την Τουρκία προκάλεσε η απόφαση της Αυστρίας να κλείσει επτά τεμένη και να απελάσει τους ιμάμηδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό.

Η απόφαση για το κλείσιμο των τζαμιών ήταν του Αυστριακού Καγκελάριου Σεμπάστιαν Κούρτς. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι :

«το κλείσιμο επτά τζαμιών και η απέλαση θρησκευτικών αξιωματούχων λόγω ασήμαντων δικαιολογιών είναι συνέπεια του ισλαμοφοβικού, ρατσιστικού και λαϊκίστικου κύματος στην Αυστρία».

Καταλογίζει επίσης στον κ. Κουρτς ότι επιχειρεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, αντί να καταπολεμήσει την ισλαμοφοβία, την ξενοφοβία και την άνοδο του εξτρεμισμού.

Η Άγκυρα αναφέρει επίσης πως η στάση της αυστριακής κυβέρνησης είναι ασυμβίβαστη με τις αρχές του δικαίου, τα δικαιώματα των μειονοτήτων και την ειρηνική συνύπαρξη. Εκφράζει επίσης την ανησυχία της για άνοδο της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού στην Ευρώπη.

Η Τουρκία, τέλος, χαρακτηρίζει λυπηρό για την Ε.Ε. ότι η Αυστρία «που έχει τέτοια νοοτροπία» θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/334149-Exalloi-oi-Toyrkoi-me-ten-apophase-tes-Aystrias-na-kleisei-ta-tzamia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...