Έρογλου: Λύση που δεν θα κάνει τις μάνες να κλαίνε στο Κυπριακό

Έρογλου: Λύση που δεν θα κάνει τις μάνες να κλαίνε στο Κυπριακό
Επανέλαβε ότι θέλουν και στοχεύουν σε μια λύση χωρίς καθυστέρηση με τους Ελληνοκύπριους
Μια λύση που δεν θα κάνει μάνες να κλαίνε λόγω δικοινοτικών διενέξεων, θέλει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, όπως δηλώνει ο ίδιος σε μήνυμά του με αφορμή την γιορτή της Μητέρας.

Σε γραπτό μήνυμά του αναφέρει ότι “μια τέτοια λύση περνά μέσα από την αποδοχή των υφιστάμενων πραγματικοτήτων στην Κύπρο”. Τις μητέρες είναι σημαντικό να τις θυμόμαστε όχι μια μέρα, αλλά κάθε μέρα και δεν πρέπει ούτε για μια στιγμή να μην δείχνουμε αγάπη και σεβασμό προς αυτές, προσθέτει.

Οι Τουρκοκύπριες μάνες, όπως είπε, είναι οι πιο σημαντικοί βετεράνοι και με τις συμβουλές και τις αφηγήσεις τους δώσαμε τον αγώνας μας για ελευθερία και ύπαρξη, για να ζούμε όρθιοι στα πόδια μας.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της βίας κατά των γυναικών, των μητέρων, όπως σημείωσε, λέγοντας ότι πρέπει να του δοθεί σημασία και να γίνουν οι απαραίτητες νομικές και εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές ώστε να ληφθούν μέτρα έναντι τέτοιων ενεργειών.

Για το Κυπριακό, επανέλαβε ότι θέλουν και στοχεύουν σε μια λύση χωρίς καθυστέρηση “με τους Ελληνοκύπριους γείτονές μας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο με τη δική μας θέληση”. Οι “Ελληνοκύπριοι γείτονες”, συνέχισε, θα πρέπει να καταλάβουν ότι “δεν μπορούν να έχουν μόνοι τους τη μόνη κυριαρχία στο νησί και να μας μεταφέρουν πριν από το 1974 στο όνομα του ότι ανήκουν στην ΕΕ”. “Εμείς θέλουμε μια συμφωνία που δεν θα κάνει ποτέ τις μάνες στην Κύπρο να κλάψουν εξαιτίας δικοινοτικών διενέξεων. Και ο δρόμος γι` αυτό περνά από την αποδοχή των υφιστάμενων πραγματικοτήτων στην Κύπρο”, κατέληξε ο κ. Ερογλου.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...