Έρχονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για οφειλές άνω των 150.000 ευρώ σε Εφορία και Ταμεία!

Έρχονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για οφειλές άνω των 150.000 ευρώ σε Εφορία και Ταμεία!

Πάνω από 20.000 αυτο-απασχολούμενοι μπαίνουν στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που από την Πρωτοχρονιά ξεκινά τα αναγκαστικά μέτρα, για όσους χρωστάνε σε Ταμεία και εφορία πάνω από 150.000 ευρώ. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της της τελευταίας έκθεσης του ΕΦΚΑ και την ΑΑΔΕ, είναι περίπου 8.000 φυσικά πρόσωπα και 14.000 επιχειρήσεις.

Στο μνημόνιο είναι σαφές, ότι  μέχρι τον Ιανουάριο, η εισπρακτικές υπηρεσίες θα πρέπει να έχουν συντάξει σχέδιο  δράσης ενάντια στους μεγαλο-οφειλέτες (150.000+), το οποίο θα χωρίζει τους οφειλέτες σε κατηγορίες ανάλογα τα χρέη και την οικονομική κατάστασή τους, αλλά και αν είναι συνεργάσιμοι.

Με την «επιδρομή» στους οφειλέτες, ξεκινούν και οι υπόλοιπες δράσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές. Στη λίστα περιλαμβάνονται,

Η σύνταξη σχεδίου, με τα βασικά χαρακτηριστικά, τα βήματα και το χρονοδιάγραμμα για τη μελλοντική συγχώνευση των μηχανισμών είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων. Ακολουθεί η βελτίωση του πλαισίου της αναδιάρθρωσης των δημοσίων χρεών των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια.

Προβλέπεται η έκδοση επιχειρησιακού σχεδίου από το ΚΕΑΟ το Μάρτιο του 2018, η πλήρης ένταξη όλων των οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία, μέχρι το Μάιο του 2018.

Στο ΚΕΑΟ προβλέπεται και η συγκρότηση ομάδας εργασίας, η οποία θα αναλάβει την εκκαθάριση εκκρεμών υποθέσεων οφειλετών και η διαμόρφωση πρότασης  για την  ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης στη βάση δεδομένων των οφειλών που είναι ενταγμένα στο Κέντρο.

Παράλληλα πρέπει να τρέξει και η έκδοση νέας λίστας των μεγάλοφειλετών προς τα Ταμεία και την εφορία  μέχρι τέλη του μηνός και η ένταξη των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών του ΝΑΤ στον ΕΦΚΑ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/313868-Erchontai-anagkastika-metra-eispraxes-gia-opheiles-ano-ton-150-000-eyro-se-Ephoria-kai-Tameia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...