Έρχονται κατασχέσεις σε μετοχές και τραπεζικές θυρίδες μέσα στο 2016!

Έρχονται κατασχέσεις σε μετοχές και τραπεζικές θυρίδες μέσα στο 2016!

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 01/04/2016 – 22:05

Έρχονται κατασχέσεις σε μετοχές και τραπεζικές θυρίδες μέσα στο 2016!

Έσοδα πάνω από 3 δισ. ευρώ, ο στόχος των ελέγχων για το 2016!                   

 Σαρωτικό «τσουνάμι»  104.000 χιλιάδων φορολογικών και όχι μόνο, ελέγχων ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) για το 2016, με την δημοσίευση του επιχειρησιακού της σχεδίου.  Το πρώτο επιχειρησιακό σχέδιο του νέου Γεν. Γραμμ. Γιώργου Πιτσιλή είναι ενισχύει τους ελέγχους τόσο σε πλήθος, όσο και σε εύρος ερευνών, με τους  «Ράμπο» εκτός από τις αγορές και τα τελωνεία, να ψάχνουν και στο διαδίκτυο, αφού μέσω αγγελιών, ακόμα και στο Facebook, το «μαύρο» χρήμα «ρέει», στερώντας πολύτιμα έσοδα στο ελληνικό δημόσιο. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ανέβασε τον πήχη των χαμένων δυνητικών εσόδων στα 15 με 20 δισ. ευρώ!  

Η ΓΓΔΕ, στο νέο σχέδιο που επικεντρώνεται στους φορολογικούς ελέγχους, προβλέπει μόνο για το 2016, 52.200 φορολογικούς και 51.180 τελωνειακούς ελέγχους, με στόχο να «μαζέψει» πρόσθετα έσοδα πάνω  από  3 δισ. ευρώ!
Με το νέο σχέδιο, επεκτείνεται σημαντικά το πεδίο του «κυνηγιού» για τους ελεγκτές της εφορίας, προβλέποντας ακόμα και ηλεκτρονικές κατασχέσεις, όπως και σε τραπεζικές θυρίδες και χρηματοοικονομικά προϊόντα, κάτι που βάζει στην λίστα του Δημοσίου, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια ακόμα και ρέπος!  Μέσα στο 2016, προβλέπονται να ξεκινήσουν και πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων για τους «κόκκινους» μεγάλο-οφειλέτες του Δημοσίου.  Για την επίτευξη αυτών των στόχων, θα ξεκινήσει στενή των ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως τραπεζικές κινήσεις, δανειακές συναλλαγές και αγορά χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

Από το χρονοδιάγραμμα της Γενικής Γραμματείας, φαίνεται ότι η προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών δεν θα έρθει πριν από τον Δεκέμβριο του 2016,

το Περιουσιολόγιο πάει ακόμα πιο πίσω και η ενεργοποίησή του δεν θεωρείται πιθανή πριν από τον Ιούνιο του 2017, ενώ επίσης για του χρόνου μετατίθενται και τα σχέδια για την είσπραξη των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης από τη Φορολογική Διοίκηση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...