Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν υποβάλετε φορολογική δήλωση

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν υποβάλετε φορολογική δήλωση
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιμένει ότι φέτος δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση

Περίπου έξι στις εκατό φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα με το υπουργείο Οικονομικών να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συντομεύουν την υποβολή των δηλώσεών τους και να μην «ποντάρουν» ξανά σε νέα παράταση της προθεσμίας.

Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιμένει ότι φέτος δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση, συμπληρώνοντας ότι μόνο στη περίπτωση σοβαρής δυσλειτουργίας θα εξεταστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι φορολογούμενοι πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

-Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014, υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου έως τις 30 Ιουνίου 2014.

-Οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά είτε από τους ίδιους τους φορολογούμενους με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή – φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης. Σε κάθε περίπτωση η εξουσιοδότηση θα πρέπει να αφορά στη διαχείριση των εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3 ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του συστήματος TAXISNET. Στην περίπτωση αυτή απαιτούνται υπεύθυνες δηλώσεις του ν. 1599/1986 με το γνήσιο της υπογραφής του φορολογούμενου και της συζύγου του προς τον λογιστή.

-Οι δηλώσεις των φορολογουμένων που απεβίωσαν πρέπει να υποβάλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στη Φορολογική Διοίκηση. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του τμήματος Μητρώου της ΔΟΥ του αποβιώσαντος πριν από την υποβολή της δήλωσης.

-Οι δηλώσεις με επιφύλαξη πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.

-Τόσο οι αρχικές εμπρόθεσμες όσο και οι αρχικές εκπρόθεσμες δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.

-Οι συμπληρωματικές – τροποποιητικές δηλώσεις – είτε είναι εμπρόθεσμες είτε εκπρόθεσμες – θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...