ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Χάρης Θεοχάρης τον Ιανουάριο του 2014 είχε ζητήσει τον πρώτο επανέλεγχο για τα 78 εκατομμύρια της Gannet (Έγγραφο)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Χάρης Θεοχάρης τον Ιανουάριο του 2014 είχε ζητήσει τον πρώτο επανέλεγχο για τα 78 εκατομμύρια της Gannet (Έγγραφο)

Από την αρμόδια οικονομική επιθεώρηση μετά από αίτηση της εταιρίας

O πρώην γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, νυν βουλευτής του Ποταμιού, που εμμέσως πλην σαφώς κατέθεσε επιβαρυντικά στον εισαγγελέα Δραγάτση για την διάδοχό του στη θέση Κατερίνα Σαββαΐδου, είχε ζητήσει και αυτός, από τις αρμόδιες αρχές τον Ιανουάριο του 2014 να κρίνουν αν θα πρέπει να γίνει επανέλεγχος για το πρόστιμο των 78 εκατομμυρίων ευρώ, διαδικασία για την οποία διώκεται σήμερα η κα Σαββαίδου.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες ο κ. Θεοχάρης ως πρώην γραμματέας δημοσίων εσόδων , εκλήθη την περασμένη Δευτέρα από τον εισαγγελέα και στην ερώτηση αν η κα Σαββαΐδου είχε ποτέ σχέση με την εταιρία Gannet, για το πρόστιμο των 78 εκατομμυρίων στην οποία ζήτησε  επανέλεγχο, φέρεται να απάντησε: «Όσο ήμουν γραμματέας εσόδων η κυρία Σαββαΐδου εμφανιζόταν ως δικηγόρος, εκπροσοπώντας νομίμως εταιρείες και είναι σφόδρα πιθανό να εκπροσωπούσε και την Gennet. Α. Ε».

Η κατάθεση αυτή είναι και η πλέον επιβαρυντική για την κυρία Σαββαΐδου αφού αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η τέως γενική γραμματεάς  να έχει διατελέσει δικηγόρος της εταιρείας Gennet. Α. Ε, χάριν της οποίας η πρώην Γραμματέας διέταξε τον επανέλεγχο για το πρόστιμο των 78 εκατομμυρίων.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Σύμφωνα όμως με έγγραφο στην υπόθεση ως γενικός γραμματέας είχε – τρόπον τινά- εμπλακεί και ο κ. Θεοχάρης αφού σύμφωνα με το ιστορικό:  

-Όταν η εφορία καταλόγισε  φόρους, προσαυξήσεις και πρόστιμα 78 εκατ. στην εταιρία Gannet  οι προσφυγές της στην επιτροπή για την επίλυση διοικητικών διαφορών, απορρίφθηκαν . Κατόπιν αυτού γη εταιρία υπέβαλλε στις 6-12-2013 αίτηση επανελέγχου.
Ο κ. Θεοχάρης  προώθησε αυτό το έγγραφο στην αρμόδια Οικονομική Επιθεώρηση στις 16-1-2014 παρακαλώντας να εξετάσουν τα ενδεχόμενα βάση του νόμου, δηλαδή αν πρέπει να γίνει ή όχι επανέλεγχος.  

-Η επιθεώρηση διαλύθηκε αλλά για το θέμα εισηγήθηκε αρνητικά η προϊσταμένη της Α επιτροπής Έλεγχου για 4 λόγους (έλλειψη νέων στοιχείων κλπ) και συναίνεσε η Διεύθυνση Ελέγχου.

Μάλιστα στις 11-2-14 η διεύθυνση γνωστοποίησε στην εταιρία πως το αίτημά της απορρίφθηκε.

Από τότε και μέχρι που αποχώρησε από τη θέση του τον Ιούνιο του 2014 ο κ. Θεοχάρης ουδέποτε επανήλθε κάνοντας αποδεκτή την γνωμοδότηση των υπηρεσιών του.  

Η συνέχεια είναι γνωστή αφού  η κ. Σαββαΐδου διέταξε  τον επανέλεγχο, σύμφωνα με την κατηγορία δε, χωρίς να λάβει υπόψιν της τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών της.

eggrafo-theoxaris

Η ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη

«Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος του περιοδικού HOTDOC της 29/10/2015 με τίτλο «Σαββαΐδου και στο βάθος Κόκκαλης και σιωπή….», καθ’ ο μέρος με εμφανίζει προσωπικά αναμεμειγμένο στην «υπόθεση Gennet» και επιχειρεί να τη συσχετίζει και με σημερινά στελέχη του Ομίλου Intracom συνιστά κακόπιστη, ανήθικη και καθ’ όλα ανάρμοστη επίθεση στο πρόσωπό μου με καταφανή προσβλητικό και συκοφαντικό χαρακτήρα, καθόσον δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την ως άνω υπόθεση.

Κατόπιν των ανωτέρω, θα προβώ στις δέουσες δικαστικές ενέργειες, τόσο εναντίον του εκδότη του παραπάνω περιοδικού που, περιέργως, ασχολείται μαζί μου κατ’ επανάληψη όσο και κατά του συντάκτη του ως άνω δημοσιεύματος αλλά και εναντίον οιουδήποτε άλλου αναδημοσιεύσει το ως άνω κείμενο», αναφέρει η ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...