Αγωνία Μητσοτάκη για την εκλογή του γραμματέα της ΝΔ

Αγωνία Μητσοτάκη για την εκλογή του γραμματέα της ΝΔ

Κατηγορία

panteliszagorianitis
Τετάρτη 27/04/2016 – 12:12

Αγωνία Μητσοτάκη για την εκλογή του γραμματέα της ΝΔ

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 200 ΨΗΦΟΥΣ

Το πρώτο σημαντικό κρας τεστ για την ηγεσία του στη ΝΔ αναμένεται σήμερα για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά το συνέδριο που ενέκρινε τις αλλαγές που ήθελε να κάνει στη λειτουργία του κόμματος μέσω του καταστατικού, αυτή τη φορά θα αποδεχθεί στην πράξη αν ελέγχει πλήρως, και πόσο, την πολιτική επιτροπή που εξέλεξε το συνέδριο.

Η εκλογή του νέου γραμματέα που θα καταλάβει την κενή θέση την οποία κατείχε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, αποτελεί την καλύτερη πρόβα για τις δυνάμεις τόσο που αρχηγού, όσο και των άτυπων ομάδων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μοναδικός υποψήφιος θα είναι τελικά ο βουλευτής Ηρακλείου και παλαιός υποστηρικτής της οικογένειας Μητσοτάκη, Λευτέρης Αυγενάκης καθώς, λόγω και των ενδεχόμενων ραγδαίων εξελίξεων απετράπησαν οι σκέψεις για κατάθεση δεύτερης υποψηφιότητας.

Μετά από τα όσα έγιναν στο συνέδριο και τη σύνθεση της νέας Πολιτικής Επιτροπής, αξιολογήθηκε από δυνάμεις που δεν ανήκουν στη ζώνη επιρροής της νέας ηγεσίας, ότι δεν θα ήταν ωφέλιμο για τη Ν.Δ. στην παρούσα χρονική στιγμή να δοθεί ένα σήμα εσωτερικού διχασμού.

Και αυτό διότι στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής συγκυρίας και με την μεγάλη εκκρεμότητα για το εάν θα κλείσει η όχι η αξιολόγηση, κανείς δεν επιθυμεί να κατηγορηθεί ως υπονομευτής της νέας ηγεσίας, αν και έγινε μεγάλη συζήτηση για να καταγραφεί και η άλλη άποψη και να φανεί ότι υπάρχει και άλλος εσωτερικός πόλος.

 Έτσι, παρά το γεγονός ότι και χθες έγιναν συναντήσεις και συζητήθηκε το ενδεχόμενο δεύτερης υποψηφιότητας, τελικά αργά το μεσημέρι αποφασίστηκε να μην προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση και έτσι, στις επτά το απόγευμα όταν έληξε και η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων, το μόνο όνομα που υπήρχε ήταν αυτό του Λ. Αυγενάκη τον οποίο στήριξαν με τις υπογραφές τους σημαίνονται στελέχη όλων των γαλάζιων τάσεων.

Έτσι, το ζητούμενο είναι ο αριθμός των θετικών ψήφων που θα συγκεντρώσει ο κ. Αυγενάκης, με τον κ. Μητσοτάκη να επιθυμεί σαφώς ο αριθμός να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 200.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης που θα εξαπολύσει νέα επίθεση σήμερα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την εισήγησή του στην Πολιτική Επιτροπή, θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος 105 ημερών με ιδιαίτερη επιτυχία που είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος και τη μετάβασή του σε μια νέα εποχή.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...