Αεροπορικές Ρωσικές επιδρομές στη Συρία

Αεροπορικές Ρωσικές επιδρομές στη Συρία

Ρωσικά μαχητικά ξεκίνησαν επιδρομές στο έδαφος της Συρίας εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους. Η επιχείρηση της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας ξεκίνησε μετά και το «πράσινο φως» της Άνω Βουλής για άμεση στρατιωτική εμπλοκή.

Υπενθυμίζεται πως οι επιδρομές έρχονται κατόπιν αιτήματος του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, στον Βλαντιμίρ Πούτιν για «στρατιωτική βοήθεια».

ΗΠΑ: Η Ρωσία μας ενημέρωσε μία ώρα πριν τα πρώτα χτυπήματα
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ρωσία ξεκίνησε τις επιδρομές κοντά στην επαρχία Χομς, προσθέτοντας ότι η Μόσχα ενημέρωσε μία ώρα νωρίτερα την Ουάσινγκτον για την επικείμενη έναρξη των αεροπορικών πληγμάτων.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις επιδρομές είναι προκαταρκτικές και αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των επιδρομών ή τον τύπο των αεροσκάφων που χρησιμοποιήθηκαν.

Δεν υπήρξε άμεσα κάποιο σχόλιο εκ μέρους της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Μόνο αεροπορικές επιδρομές, όχι χερσαία επέμβαση
Ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ διευκρίνισε ότι η επιχείρηση συνίσταται αποκλειστικά σε αεροπορικές επιδρομές, αποκλείοντας, προς το παρόν, την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων.

«Ο στρατιωτικός στόχος της επιχείρησης είναι αποκλειστικά η αεροπορική υποστήριξη των συριακών δυνάμεων στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ψηφοφορία ο Ιβανόφ.

«Η χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος ξένης χώρας είναι δυνατή βάσει απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή έπειτα από αίτημα των νόμιμων αρχών της χώρας αυτής», ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία έστελνε εδώ και ημέρες δυνάμεις στη Συρία
Υπενθυμίζεται πως δορυφορικές φωτογραφίες έδειχναν πως κατά τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία έχει τοποθετήσει στη Συρία, κοντά στη βορειοδυτική πόλη της Λατάκειας, περισσότερα από 24 μαχητικά αεροσκάφη, περισσότερα από 20 πολεμικά ελικόπτερα, πυραύλους εδάφους-αέρος, άρματα μάχης, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και καταλύματα για τη στέγαση περίπου 2.000 ανδρών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...