Αισιόδοξος για συμφωνία σε δύο εβδομάδες, ο Σόιμπλε!

Αισιόδοξος για συμφωνία σε δύο εβδομάδες, ο Σόιμπλε!

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 10/05/2016 – 21:59

Αισιόδοξος για συμφωνία σε δύο εβδομάδες, ο Σόιμπλε!

«Τούμπαραν» ακόμα και τον Σόιμπλε, που τώρα θέλει συμφωνία! Ακόμα και ο «σκληρός» Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που το προηγούμενο διάστημα, είχε προβάλει απαιτήσεις που έφεραν την διαπραγμάτευση στα όριά της, τώρα μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις στις Βρυξέλλες, φαίνεται πως βάζει νερό στο κρασί του και ανοίγει παράθυρο για συμφωνία, στην «ελάφρυνση» του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με δηλώσεις βουλευτών του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), στο πρακτορείο Reuters, κόμματα που συμμετέχουν στην γερμανική κυβέρνηση, ο ομόλογος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, εκτιμά ότι υπάρχουν καλές προοπτικές για μια συμφωνία σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και μάλιστα γρήγορα. 

Κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, του κόμματος της Καγκελαρίου Μέρκελ, ο «κακός» του Eurogroup φέρεται να εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πολυαναμενόμενη συμφωνία  για το ελληνικό ζήτημα, θα επιτευχθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δήλωσε αισιόδοξος και για την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...