Αιχμές Θεοδωράκη για τη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες

«Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ»                                                                  

Ως το απόλυτο λάθος χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, την αδειοδότηση μόνο τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, οι τέσσερις άδειες θα φέρουν λιγότερα χρήματα στο ταμείο του δημοσίου, λιγότερο ανταγωνισμό και χειρότερο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει λάθος και αντί να το διορθώσει χτίζει πάνω σε αυτό, λέγοντας μάλιστα ότι «αυτό αποτελεί προσφιλή τακτική του κ. Τσίπρα, όπως έχει αποδειχτεί με τη διαπραγμάτευση και το δημοψήφισμα».

«Αυτή είναι μια καταστροφική συνταγή για έναν ηγέτη. Χτίζει πάνω στην άμμο και σιγά-σιγά θα δει, κάποια στιγμή, όλο το οικοδόμημα να καταρρέει», ανέφερε ακόμα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε τις προτάσεις του Κινήματος για τα κριτήρια που θα έπρεπε να πληροί η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών και ζήτησε μεγαλύτερη διαφάνεια και απεξάρτηση της τηλεόρασης από τους πολιτικούς.

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι μόνο με πολύ αυστηρούς και καθαρούς κανόνες μπορεί να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής και τόνισε ότι όσοι έχουν κύρια δραστηριότητα τα δημόσια έργα και τις προμήθειες του δημοσίου δεν πρέπει να κατέχουν τηλεοπτικό σταθμό.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολουθήθηκε είπε ότι είναι πρωτάκουστη και με μοναδικό σκοπό «να την διηγούνται οι ΣΥΡΙΖΑίοι στους ψηφοφόρους τους».

Ερωτηθείς για το ποια είναι λύση απάντησε ότι πρέπει να ανοίξει ο διαγωνισμός, να δοθούν παραπάνω άδειες και τα κανάλια να καταβάλουν στο δημόσιο, εκτός από το αντίτιμο της άδειας, και το 1% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων τους, χρήματα που θα πηγαίνουν κατά προτεραιότητα σε δαπάνες για την παιδεία.

«Αν το ζήτημα είναι μόνο τα λεφτά γιατί δεν δίνουν δέκα άδειες;», διερωτήθηκε για να καταλήξει ότι «η διαδικασία μπάζει από παντού».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...