«Ακατάσχετο» λογαριασμό για τις επιχειρήσεις ζητά η ΕΣΕΕ

ΚΟΡΚΙΔΗΣ: ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ Ο ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ                             

«Ακατάσχετο» λογαριασμό για τις επιχειρήσεις, ζητά  η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), καθώς όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή της, με αυτό το μέτρο, οι επιχειρηματίες αποκτούν τη δυνατότητα να υποδείξουν έναν λογαριασμό ως κύριο τροφοδότη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, ο οποίος θα προστατεύεται αντίστοιχα, ώστε η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Ένα αίτημα που ήδη βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων, «ιδίως όταν αυτή η δυνατότητα παρέχεται ήδη στα φυσικά πρόσωπα και έχει φέρει θετικά αποτελέσματα», επισημαίνει η ΕΣΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, μετά από επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, δήλωσε πως «επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για τη θεσμοθέτηση ενός τρεχούμενου λογαριασμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που άλλωστε αποτελεί στοίχημα για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας».

Στην συνέχεια, προσέθεσε πως, «είναι μια απόφαση που θα ανακουφίσει τους επιχειρηματίες και θα τους εξασφαλίσει τη δυνατότητα ενός μίνιμουμ προγραμματισμού». Από την πλευρά της, η ΕΣΕΕ έχει θέσει σε προτεραιότητα δύο πράγματα:

-Την θεσμοθέτηση και λειτουργία του «τροφοδότη λογαριασμού» επιχείρησης και δημοσίου.

-Την βελτιωμένη έκδοση της “ανάσας” των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όπως τόνισε ο κ. Κροκίδης,  η ΕΣΕΕ έχει επικαιροποιήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και έχει προσδιορίσει όλες τις λεπτομέρειες, χωρίς να αδικούνται οι συνεπείς και ενήμεροι επιχειρηματίες, ώστε ο συνδυασμός των δύο μέτρων να καταστήσει το αποτέλεσμα άμεσο και θετικό.

Σχετικά με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου, η ΕΣΕΕ, τονίζει, πως αντί να συγκροτηθεί ένα νέο κεντρικό συντονιστικό όργανο, το υπουργείο Οικονομικών θέτει σε προτεραιότητα το θέμα του «φορολογικού αθέμιτου ανταγωνισμού» και αναθέτει μεταξύ άλλων, την δίωξη του παρεμπορίου στο ΣΔΟΕ.

Σε επικοινωνία του προέδρου της ΕΣΕΕ με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Κ. Χρήστου, επισημάνθηκε το ύψος της «αιμορραγίας» του νόμιμου στεγασμένου εμπορίου από τη μόνιμη «πληγή» του παρεμπορίου, και επισημάνθηκε ότι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, θα επικεντρωθούν στη διενέργεια ελέγχων για τη πρόληψη του οικονομικού εγκλήματος από διαφυγόντες δασμούς και λοιπούς φόρους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...