Αλεξιάδης: Μόνο δαπάνες μέσω κάρτας θα αναγνωρίζει η εφορία από το 2016

Αλεξιάδης: Μόνο δαπάνες μέσω κάρτας θα αναγνωρίζει η εφορία από το 2016

Με κάρτες ή μέσω τραπεζών οι δαπάνες που μπαίνουν στην εφορία

Μόνο με  την χρήση καρτών θα πραγματοποιούνται οι δαπάνες της φορολογικής δήλωσης, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησή του με του με το «κουαρτέτο» των δανειστών.

Σε μία συνάντηση που κράτησε σχεδόν τρείς ώρες, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, κυβέρνηση και δανειστές, έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία του νέου φορολογικού πλαισίου.

Η μεγάλη αλλαγή του 2016 για τους φορολογούμενους στην Ελλάδα, είναι οι διατάξεις που θα κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, προβλέπεται η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με τις δαπάνες που γίνονται με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος (χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες).  

Στις διατάξεις αυτές, θα περιλαμβάνονται οι ειδικές κατηγορίες δαπανών που οδηγούν σε μείωση του φόρου όπως τα ιατρικά έξοδα, τα ενοίκια, τα δίδακτρα, οι αγορές ακινήτων ή αυτοκινήτων, θα πρέπει να πληρώνονται μέσω των τραπεζών ή με κάρτες.

Κοινή φορολογική δήλωση για τα ζευγάρια του Συμφώνου Συμβίωσης

Ο κ. Αλεξιάδης, αναφερόμενος και σε όσους συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης προανήγγειλε πως θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση.

Μέσα στις τρεις ώρες της συζήτησης, οι εκπρόσωποι των θεσμών και ο κ. Αλεξιάδης, συμφώνησαν στο γενικό πλαίσιο για την φορολογία, την νέα μορφή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), στα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και σε αυτά κατά της φοροδιαφυγής τύπου «carousel».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...