Αμφίρροπη μάχη Τραμπ – Κρουζ: Κερδίζουν από… δύο πολιτείες

Αμφίρροπη μάχη Τραμπ – Κρουζ: Κερδίζουν από… δύο πολιτείες

Κατηγορία

phpanos
Κυριακή 06/03/2016 – 09:43

Τραμπ, Κρουζ

Ισόπαλοι αναδείχθηκαν Ντόναλντ Τραμπ και Τεντ Κρουζ στις εσωκομματικές, εκλογικές αναμετρήσεις του Σαββάτου, με τους δύο υποψήφιους για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να καταγάγουν από δύο νίκες.

Ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε στην εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στο Κεντάκι, καταφέρνοντας τη δεύτερή του νίκη στις τέσσερις πολιτείες όπου διεξήχθησαν διαδικασίες για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μεταδίδουν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Λίγο μετά τη νίκη του, ο Τραμπ κάλεσε τον Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει σε καμία από τις τέσσερις ψηφοφορίες, να αποσυρθεί από την κούρσα.

Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ εξασφάλισε τη νίκη στην εσωκομματική ψηφοφορία που διεξήχθη στο Κάνσας για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο Κρουζ συγκέντρωσε 48,2% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του Ντόναλντ Τραμπ έλαβε το 23,3%. Ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο περιορίστηκε στο 16,7% των ψήφων, ενώ ο Τζον Κέισικ, ο κυβερνήτης του Οχάιο, έλαβε το 10,7%.

Ο Κρουζ εξασφαλίζει στο Κάνσας τουλάχιστον 17 εκλέκτορες στο Ρεπουμπλικανικό συνέδριο που θα αναδείξει τον υποψήφιο και ο Τραμπ τουλάχιστον έξι.

Είναι η πέμπτη νίκη του Κρουζ στη διαδικασία, μετά από εκείνες στην Άιοβα, την Οκλαχόμα, την Αλάσκα και την πολιτεία όπου εκλέγεται, το Τέξας.

Νωρίτερα στο Μέιν, με περίπου το 5% των ψήφων καταμετρημένο, ο Κρουζ συγκέντρωνε 48% και ο Τραμπ 35%, ενώ ο Ρούμπιο εξασφάλιζε μόλις το 8,6% και ο Κέισικ 7,4%.

γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς είναι ο νικητής της εσωκομματικής διαδικασίας των Δημοκρατικών στη Νεμπράσκα, μεταδίδουν το πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες και το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Η Χίλαρι Κλίντον ωστόσο κερδίζει από τη δική της πλευρά την μάχη στη Λουιζιάνα, σύμφωνα με το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Νωρίτερα, αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο περί νίκης του Σάντερς, γερουσιαστή του Βερμόντ, στο Κάνσας, την τρίτη πολιτεία όπου διεξήχθησαν εσωκομματικές ψηφοφορίες των Δημοκρατικών το Σάββατο.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προέβλεψαν πριν από λίγο νίκη του γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς επί της πρώην πρώτης κυρίας και πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στο Κάνσας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...