Ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους, αλλά μετά τις εκλογές, λένε οι Γερμανοί!

Χρέος

Υπάρχει ανάγκη για μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις γερμανικές εκλογές! Σύμφωνα με δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου, που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο MNI, αναγνωρίζεται ότι υπάρχει ανάγκη για να υπάρξουν μέτρα, αλλά η συζήτηση, θα μπει στον «πάγο» για μετά τον Σεπτέμβριο του 2017  που θα πραγματοποιηθούν οι γερμανικές εκλογές. «Οι πολιτικές εξελίξεις σε μια χώρα δεν μπορούν να αποτελούν τροχοπέδη», για ένα τέτοιο θέμα τονίζει ο ίδιος αξιωματούχος, αλλά όπως παραδέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πρόθυμη να συζητήσει για μέτρα σχετικά με το χρέος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις θέσεις της Ελλάδας και τους Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι το χρέος χρειάζεται σημαντική και εμπροσθοβαρή ελάφρυνση  συμμερίζεται και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα! Αυτοί που φαίνεται να βάζουν εμπόδια, είναι τα ευρωπαϊκά όργανα, μετά από πιέσεις πολιτικών κύκλων που δεν θέλουν να επωμιστούν το πολιτικό βάρος μίας τέτοιας απόφασης.

Ένα δημοσίευμα που βγάζει στην επιφάνεια, ένα μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης. Σημαντικές ενέργειες σε ένα κράτος,  αποκλείονται, για να μην θιγούν τα πολιτικά συμφέροντα σε ένα άλλο! Στην συγκεκριμένη περίπτωση, βλέπουμε την ελληνική Οικονομία να γονατίζει, κάτω από το ασήκωτο βάρος, ενός χρέους, που είναι αδύνατο να αποπληρωθεί, από μία ασθμαίνουσα Οικονομία, μόνο και μόνο για να μην χάσει ψήφους ο συνασπισμός της Μέρκελ! Όντως, η αντιπολίτευση και ειδικά το κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), έχει πολλές φορές επιτεθεί στην γερμανική κυβέρνηση, για την «μαλακή» στάση της απέναντι στο ελληνικό θέμα. Μάλιστα μέλη του κόμματος έχουν κάνει λόγο για δισεκατομμύρια, που «πετάει» η Γερμανία στην «μαύρη τρύπα» της ελληνικής Οικονομίας, εννοώντας ότι είναι χρήματα που δεν θα επιστραφούν ποτέ, ως δανεικά και αγύριστα.  Η ειρωνεία είναι ότι η σκληρή κριτική που ασκούν τα κόμματα της γερμανικής αντιπολίτευσης, είναι από τους σημαντικούς λόγους, που εμποδίζεται μία οριστική και αποφασιστική λύση για το ελληνικό χρέος!

Το  δημοσίευμα του γερμανικού μέσου, έρχεται μόλις μία ημέρα, μετά την απάντηση που έδωσε ο Πρωθυπουργός,  Αλέξης Τσίπρας  κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου της ΔΕΘ, σχετικά με το «τι θα έλεγε στην Άγκελα Μέρκελ σχετικά με το θέμα του χρέους». Ο Πρωθυπουργός είπε  ότι «δεν πρέπει οι πολιτικές εξελίξεις σε μια χώρα- και αυτό θα της πω- να αποτελούν τροχοπέδη για μια εξέλιξη η οποία θα είναι ωφέλιμη για όλη την Ευρώπη».

Σύμφωνα με το ΜΝΙ η ίδια πηγή, τονίζει πως από την Ευρώπη, βλέπουν  καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...