Ανακοίνωση της παράταξης “Ανανέωση και Δημιουργία” για τον Απολογισμό 2014-15 (Βίντεο)

goulas
Η πρώτη χρονιά της Δημοτικής Αρχής είχε ιδιαιτερότητες κυρίως σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, αστάθειας, χειροτέρευσης των δημοσιονομικών και την χώρα στο χείλος μεγαλύτερης ακόμα καταστροφής από αυτή που αντιμετώπιζε. Τη χρονιά που πέρασε στην ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ συνειδητά αποφασίσαμε και τηρήσαμε ως δημοτική παράταξη μια τακτική με τα εξής χαρακτηριστικά:
Α) Μείναμε πιστοί στο πρόγραμμά μας και με κάθε ευκαιρία το υποστηρίξαμε και το αναδείξαμε. Έτσι όσα θέματα ήταν σύμφωνα με αυτά που διακηρύξαμε, τα ψηφίσαμε και επιχειρηματολογήσαμε υπέρ τους άσχετα αν αρκετά από αυτά ήρθαν από την πλειοψηφία. Δεν κάναμε κωλοτούμπα ψάχνοντας αφορμή για αντιπολίτευση.
Β) Συμμετείχαμε με πνεύμα και διάθεση πραγματικής συνεργασίας με τον ίδιο τρόπο που συζητάμε και μέσα στην παράταξη μας, χωρίς υστεροβουλία αλλά προσπαθώντας να συμβάλουμε στη μεγιστοποίηση του Δημοτικού έργου χωρίς να ποντάρουμε στην αποτυχία της δημοτικής αρχής που θα είναι αποτυχία όλων μας.
Γ) Δεν κρυφτήκαμε πίσω από τυπικότητες για να φρενάρουμε το έργο της δημοτικής αρχής καθώς θεωρούμε ότι μερικές φορές για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα απαιτείται να γίνουν πρώτα ενέργειες και μετά να ληφθούν οι αποφάσεις όπως γνωρίζουν όσοι έχουν διοικήσει. Αυτό όμως γίνεται με την μειοψηφία κοινωνό και σε όσο το δυνατό λιγότερες περιπτώσεις για να μην περάσουμε στην πλευρά της ασυδοσίας. Δυστυχώς μας προκάλεσε άσχημη εντύπωση η ανακοίνωση της πλειοψηφίας που ανέφερε γενικά αντιπολίτευση που βάζει εμπόδια αφήνοντας σε κάποιον που δεν παρακολουθεί από κοντά τα δημοτικά πράγματα να νομίζει ότι υποπέσαμε και εμείς σε τέτοιες συμπεριφορές. Περιμένουμε η δημοτική αρχή να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.
Παρουσιάζοντας τον απολογισμό της δράσης μας και παράλληλα φωτίζοντας από την δική μας οπτική τις ενέργειες της δημοτικής αρχής κυρίως σταχυολογούμε ως παραδείγματα θετικών ενεργειών της θητεία σας μέχρι τώρα που χωρίς κόμπλεξ στηρίξαμε ήταν:
  • Η αναβάθμιση σε πρώτη φάση των παζαριών που στηρίξαμε και δικαιωθήκαμε όταν άλλες παρατάξεις δεν το έκαναν.
  • Η επαναδραστηριοποίηση του βυτιοφόρου που και πάλι άλλοι δεν συμφώνησαν.
  • Η λύση που δώσατε στα σχολικά γήπεδα με ασφαλτοστρώσεις και ταρτάν που από την αρχή είδαμε θετικά την νέα πίστωση των 60.000 που ήρθε.
  • Η πραγματοποίηση της γιορτής της ναυμαχίας για την οποία δώσαμε συγχαρητήρια για την σχέση ποιότητας κόστους.
  • Η προσπάθεια για την λύση των προβλημάτων καθημερινότητας στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο με τη λύση του θέματος του κυλικείου.
  • Η μείωση των λογαριασμών ΔΕΥΑΝ κατά 5%.
  • Η προσπάθειά σας για αγορά από το ΤΑΙΠΕΔ του πρώην κτηρίου εφορίας.
  • Η προσπάθειά σας για τις πληγείσες περιοχές της ορεινής Ναυπακτίας σε πρώτο χρόνο.
  • Μας ακούσατε σε θέματα όπως η συγκρότηση διαπαραταξιακής για το ΕΣΠΑ.
  • Η αποδοχή σε πρώτη φάση ώστε να αποδοθούν για το 2015 το 100% των πιστώσεων στις κοινότητες με ανεμογεννήτριες.
Αντίθετα και χωρίς ουσιαστικό λόγο δεν εισακουσθήκαμε σε θέματα που φαινόταν εξ αρχής ότι είχαμε δίκιο όπως:
  • Να ληφθεί έγκαιρα απόφαση για τις νεροτσουλήθρες και να μην συνεχιστεί η αργοπορία της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
  • Δεν μας ακούσατε στο θέμα του σκανδάλου των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝόπου υπάρχουν περιπτώσεις κλοπής ύδατος εις γνώση των καταναλωτών όσο και καταναλωτών που εν αγνοία τους γινόταν ψευδής καταμέτρηση αφού πλήρωναν κανονικά τους λογαριασμούς τους. Η αντιμετώπιση των δύο αυτών περιπτώσεων είναι λανθασμένα το ίδιο αυστηρή. Τελικά δεσμευτήκατε και περιμένουμε νέα σχετική απόφαση.
  • Δεν μας ακούσατε και επιμένετε να δαπανήσετε 190.000 για προστασία του ΞΕΝΙΑ ενώ επίκειται με διαφορά ενός έτους η ολοκληρωτική επισκευή του με χρήσεις πολυχώρου που σε αυτό συμφωνήσαμε και υπερθεματίσαμε αφού ήταν σύμφωνο με το πρόγραμμα μας.
  • Σας ρωτήσαμε και συμφωνήσατε για το υπέρογκο ενοίκιο που πληρώνει ο Δήμος για την στέγαση των υπηρεσιών του και προτείναμε αν δεν γίνει μείωση ενοικίου άνω του 50% να γίνει επαναπροκύρηξη όπου θα γίνουν δεκτές προσφορές από συνδυασμό διπλανών κτηρίων ή διαφορετικών χώρων στο ίδιο κτήριο όπως πχ το ΙΚΑ. Ακόμα δεν είδαμε τίποτα.
  • Ζητήσαμε να μεταφραστεί η ιστοσελίδα του Δήμου στα κύρια σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στα ρώσικα και κάποιες ακόμα διαδικτυακές παρεμβάσεις με μηδαμινό κόστος.
  • Ζητήσαμε να επισπευσθούν οι προσπάθειες για παράδοση στο κοινό πιστοποιημένων παιδικών χαρών όπως δεκάδες άλλοι Δήμοι έπραξαν το τελευταίο διάστημα. Το μεγαλύτερο θέμα όμως κατά τον πρώτο χρόνο είναι η προετοιμασία έργων για το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ). Ενώ στην αρχή είχαμε τη δέσμευση 300.000€ για μελέτες και αφού έγινε δεκτή η πρότασή μας για διαπαραταξιακή που θα εισηγηθεί τις προτεραιότητες έργων, δυστυχώς μετά από 8-9 μήνες δεν έγινε τίποτα το ουσιαστικό. Περιμένουμε έστω και τώρα την υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ ώστε να μην μείνει ο Δήμος Ναυπακτίας εκτός του αναπτυξιακού πακέτου Γιουνκέρ.
  • Στο Τεχνικό Πρόγραμμα παρατηρείται ότι τα έργα δε εκτελούνται δίκαια αλλά με σειρά ανάλογη των εκλογικών επιρροών ή της δυναμικής των αντιδημάρχων. Ομοίως παρατηρείται ανισοκατανομή των αναμορφώσεων που κατά κύριο λόγο πάνε σε συγκεκριμένες περιοχές. Για τις επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις κοινοτήτων ελπίζω να κάνω λάθος και μέχρι τέλους του έτους να έχει ισορροπήσει η εικόνα και να μην κοινοποιήσουμε πίνακα με το τι τελικά υλοποιήθηκε σε κάθε κοινότητα με Τεχνικό Πρόγραμμα και αναμορφώσεις το 2015.
  • Επίσης εκκρεμεί η διαπαραταξιακή συμφωνία για τα κριτήρια με τα οποία θα μοιράζονται από εδώ και πέρα οι πιστώσεις για έργα στις Τοπικές κοινότητες όπως έχετε δεσμευτεί.
  • Η τοποθέτηση Γούλα στο 58′



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...