Ανατροπές στις 100 δόσεις – Σε κίνδυνο οικονομικού αδιεξόδου, χιλιάδες οφειλέτες!

Παρασκευή 01/07/2016 – 22:17Ασφυκτικές πιέσεις σε συνταξιούχους και φορολογούμενους ασκούν οι αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις, επιδόματα και η για πολλούς αυξημένη παρακράτηση φόρου. 
Όμως από σήμερα τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα, ειδικά για το ένα εκατ. οφειλετών που έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους με τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Μετά από πιέσεις των δανειστών, μπαίνει σε εφαρμογή το νέο αυστηρότερο σύστημα για παραμονή στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως όσοι αφήσουν απλήρωτα νέα χρέη για πάνω από ένα 15ημερο θα βρίσκονται εκτός της ρύθμισης! Σημαντική αλλαγή, που επηρεάζει σχεδόν ένα εκατομμύριο οφειλέτες του Δημοσίου, που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση.
Μέχρι τέλος Ιουνίου, η προθεσμία ήταν 30 ημέρες ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2018 η προθεσμία για τη εξόφληση νέων φορολογικών οφειλών προκειμένου να μην χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων θα μηδενιστεί. Δηλαδή, μία ημέρα να καθυστερήσει οποιαδήποτε πληρωμή στο Δημόσιο και … είσαι εκτός! 
Όμως η απώλεια της ρύθμισης, δεν σημαίνει μόνο ότι θα πρέπει να πληρωθεί μόνο το υπόλοιπο της οφειλής, αλλά μαζί έρχονται να προστεθούν και όλες οι προσαυξήσεις που είχαν παραγραφεί με την ένταξη στη ρύθμιση.
Με λίγα λόγια, η  απώλειά της μπορεί να οδηγήσει χιλιάδες έλληνες, σε οικονομικό αδιέξοδο!
Οι 3 τρόποι για να μην χαθεί η ρύθμιση
    Η εξόφληση των νέων οφειλών πριν λήξουν
    Η ρύθμιση των οφειλών με την πάγια ρύθμιση (12 δόσεις)
    Η εξόφληση των νέων οφειλών πριν περάσουν οι 15 ημέρες
Δυστυχώς οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία δύσκολη συγκυρία, καθώς μέχρι τον Δεκέμβρη το Δημόσιο περιμένει να εισπράξει τις 3 διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος και τις 5 μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.
Αν καθυστερήσουν να πληρώσουν κάποια από αυτές τις υποχρεώσεις πάνω από 15 ημέρες τότε κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός ρύθμισης.
Μήνα με μήνα οι φόροι στο Δημόσιο
    Ιούλιο : 1η δόση του φόρου εισοδήματος
    Αύγουστο : 1η δόση ΕΝΦΙΑ
    Σεπτέμβριο: 2η δόση ΕΝΦΙΑ και 2η δόση φόρου εισοδήματος
    Οκτώβριο : 3η δόση ΕΝΦΙΑ και Τέλη κυκλοφορίας του 2017
    Νοέμβριο: 4η  δόση του ΕΝΦΙΑ και 3η  δόση του φόρου εισοδήματος.
    Δεκέμβριο: 5η  τέταρτη δόση ΕΝΦΙΑ και Τέλη κυκλοφορίας 2017 
Με αυτά και αυτά, υπερβαίνουν τον στόχο του Προϋπολογισμού τα έσοδα από τον ΦΠΑ, δήλωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, κατά το πρώτο 5μηνο του έτους, παράλληλα, αποκάλυψε πως έρχονται αλλαγές, εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων και νομοθετικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που συντελείται με τη μη έκδοση αποδείξεων.
Με τα χαμένα, έσοδα του Δημοσίου, από τη φοροδιαφυγή να εκτιμώνται στα 16 δις ευρώ κάθε χρόνο, η ελπίδα της αγοράς, είναι πως όσο μειώνεται το «μαύρο» χρήμα, τόσο θα μειώνονται και οι «κακοί» φόροι. Δηλαδή οι φόρου που ασκούν υφεσιακές πιέσεις και δυσχεραίνουν την επιστροφή της Οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...