Ανησυχία στην Ισπανία για το ναρκωτικό που καταργεί τη θέληση!

νέοι ναρκωτικά

Ένα επικίνδυνο ναρκωτικό που καταργεί τη θέληση απασχολεί την ισπανική κοινή γνώμη, μετά και το πρώτο κρούσμα με το συγκεκριμένο ναρκωτικό που διαπιστώθηκε σε 36χρονη στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

H Εl Pais αναφέρει ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπήρξαν περισσότερα περιστατικά. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την περασμένη άνοιξη σε σύγχυση, με δυσκολία στην ομιλία, θολή όραση και αστάθεια βάδισης.

Οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν καμία από τις γνωστές ουσίες, ούτε αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ. Ο φίλος που την συνόδευσε στο νοσοκομείο, ανέφερε ότι ο πληγωμένος πρώην σύζυγος της γυναίκας, της είχε ρίξει κάτι στο ποτό. Όταν η ασθενής ανέκτησε τις αισθήσεις της επιβεβαίωσε την υποψία. Δύο ημέρες αφότου πήρε εξιτήριο, η ασθενής επέστρεψε για έλεγχο στο νοσοκομείο και δήλωσε ότι ο πρώην σύζυγός της είχε ομολογήσει στην αστυνομία ότι της είχε ρίξει στο ποτό σκοπολαμίνη, που είχε αγοράσει παράνομα στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει το lifo.

Η ιστορία αυτή αναφέρεται στο περιοδικό Clinical Medicine, με την υποσημείωση ότι σε αυτή την περίπτωση “δεν επρόκειτο για μια σεξουαλική επίθεση, αλλά ο άντρας το χρησιμοποίησε μόνο για να προκαλέσει ζημιά στην σύντροφο του.” Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην El Pais ο Νογκούε Σαντιάγο, επικεφαλής του τμήματος Τοξικολογίας στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης, στο νοσοκομείο έχουν αναλυθεί 500 περιστατικά με θύματα σεξουαλικής επίθεσης αυτού του είδους και δεν έχει βρεθεί σε κανένα σκοπολαμίνη.

Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν πρόκειται για επιδημία, ωστόσο το συγκεκριμένο ναρκωτικό είναι ανιχνεύσιμο στο ανθρώπινο σώμα μόλις για 6 ώρες από τη λήψη του.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...