«Ανώμαλη προσγείωση» Τσαβούσογλου από Μίτσελ με… φόντο τα F-35

«Ανώμαλη προσγείωση» Τσαβούσογλου από Μίτσελ με… φόντο τα F-35

Η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 θα έχει αντίκτυπο στην συμμετοχή της στα κοινά προγράμματα στρατιωτικής και βιομηχανικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και αυτό το οποίο αφορά στην παραγωγή των μαχητικών F-35, διαμήνυσε στην Άγκυρα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Γουές Μίτσελ.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ίδρυμα Heritage την Τρίτη, σημείωσε ότι η Τουρκία έχει καλή φήμη ως μέλος της συμμαχίας των κρατών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς των F-35.

Σημείωσε επίσης ότι το Κογκρέσο ασχολείται αυτή την στιγμή με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τη Δευτέρα, κατά την επίσκεψή του στο State Department, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεχμέτ Τσαβούσογλου διαμήνυσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στην παραγγελία των πολεμικών αεροσκαφών νέας γενιάς F-35.

«Προχωράμε κανονικά, όπως το είχαμε σχεδιάσει» σχολίασε ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος παράλληλα απέρριψε την κριτική της Ουάσιγκτον.

«Η Τουρκία δεν αποδέχεται την απειλητική γλώσσα των ΗΠΑ σ’ αυτό το θέμα» τόνισε ενδεικτικά, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο κ. Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, με τους δύο άνδρες να εστιάζουν κατά κύριο λόγο στη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Συρία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/333881-Anomale-prosgeiose-Tsaboysogloy-apo-Mitsel-me-phonto-ta-F-35 ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...