Ανώτερο το τριφύλλι, άξιζε τη νίκη με Πλατανιά, αλλά την πήρε με δύο πέναλτι δώρο του διαιτητή Ζαχαριάδη

Ανώτερο το τριφύλλι, άξιζε τη νίκη με Πλατανιά, αλλά την πήρε με δύο πέναλτι δώρο του διαιτητή Ζαχαριάδη

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά τις 28 Οκτωβρίου και την επικράτηση επί του Ολυμπιακού νικώντας τον Πλατανιά με 2-0 χάρη σε δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Βιγιαφάνιες. Καλή εμφάνιση οι πράσινοι, έπεσαν σε φοβερό γκολκίπερ, αλλά τελικά επικράτησαν με δύο πέναλτι που κακώς δόθηκαν.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και με διάθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος. Το τριφύλλι με τη μπάλα κάτω και με ανάπτυξη κυρίως από τα αριστερά με τον Μουνιέ ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος προσπάθησε να γίνει απειλητικό.

Οι πράσινοι είχαν την υπεροχή από το πρώτο λεπτό και η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήρθε στο 12′. Ο Λουντ τροφοδότησε με εξαιρετική κάθετη τον Μουνιέ εντός της περιοχής κι ελαφρώς αριστερά, ο Γάλλος υπό την πίεση του Καρυπίδη έκανε το πλασέ και ο Κλάγιτς επενέβη κι απομάκρυνε.

Ο Γάλλος εξτρέμ εννιά λεπτά αργότερα έχασε τρομερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μουνιέ έκλεψε τη μπάλα από τον Καρυπίδη, βγήκε τετ α τετ με τον Κλάγιτς αλλά ο Σέρβος με το πόδι απομάκρυνε τη μπάλα.

Στο 25′ οι πράσινοι απείλησαν και πάλι όταν ο Ινσούα γύρισε από τα αριστερά ο Βιγιαφάνιες έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά και πάλι ο Κλάγιτς με σπουδαία επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 30′ το τριφύλλι αναπτύχθηκε πανέμορφα. Ο Μουνιέ από τα αριστερά,  με σέντρα συρτή έδωσε στον Άλτμαν εντός της περιοχής, ο Ισραηλινός με τη μία πάσαρε στον Ινσούα που είχε ακολουθήσει τη φάση, αλλά ο Αργεντινός σούταρε με το κακό του πόδι αρκετά άστοχα.

Η πρώτη καλή στιγμή του Πλατανιά στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 40′, όταν ο Κοροβέσης από αρκετά μακριά επιχείρησε ένα σουτ και ανάγκασε τον Βλαχοδήμο να εκτιναχθεί και να διώξει σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για ένα γκολ πριν φύγει το πρώτο 45′ και είδε δυο καλές στιγμές. Η πρώτη ήταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Άλτμαν γύρισε ωραία στη περιοχή, έκανε το σουτ αλλά και πάλι ο Κλάγιτς απομάκρυνε τη μπάλα.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ. Το εκτέλεσε ο Βιγιαφάνιες, ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κλιάιτς.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια αναγκαστική αλλαγή με τον Χίλιεμαρκ αντί του Λουντ που δεν μπορούσε να συνεχίσει καθώς ζαλιζόταν από μια σύγκρουση με τον Ουές στο πρώτο μέρος.

Οι πράσινοι συνέχισαν όπως και στο πρώτο μέρος να απειλούν την εστία του Πλατανιά. Άλλωστε το τριφύλλι ήθελε μόνο τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση με την ομάδα των Χανίων.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος χάθηκε στο 54′. Το τριφύλλι κέρδισε φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή. Ο Χίλιεμαρκ ανέλαβε την εκτέλεση του με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Κλάγιτς.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μουνιέ έκανε την προσπάθεια αλλά κόπηκε, η μπάλα έφτασε στον Τζανδάρη που ήταν εκτός περιοχής με τον Έλληνα μέσο να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα αρκετά έξω.

Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος χάθηκε στο 61′ όταν μετά από λάθος του Ντικαμονά ο Άλτμαν έδωσε στον Βιγιαφάνιες αυτός με τη μία στον Πίσπα που την άνοιξε δεξιά στον Κουλιμπαλί. Ο αμυντικός από το Μάλι ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έκανε ένα σουτ το οποίο ήταν αδύναμο και ο Κλάγιτς μπλόκαρε.

Στο επόμενο λεπτό ο Ουζουνίδης έκανε μια ακόμα κίνηση από τον πάγκο. Πέρασε τον Δώνη στο παιχνίδι ως σέντερ φορ αντί του Πίσπα. Από τη στιγμή που δεν είχε άλλες λύσεις στον πάγκο λόγω της απουσίας του Μολίνς θέλησε να φρεσκάρει την επίθεσή του με το νεαρό μέσο.

Στο 66′ ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι όταν ο Μουνιέ βρήκε τον Δώνη στην περιοχή, αυτός πέρασε τη μπάλα από τον Βάντερσον βρήκε το πόδι του και έπεσε αλλά ο Ζαχαριάδης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Μάλιστα έδωσε και κίτρινη κάρτα στον Δώνη για τις διαμαρτυρίες του.

Ο Παναθηναϊκός όμως κέρδισε πέναλτι στο 70′ όταν ο Άλτμαν μέσα στην περιοχή κατέβασε τη μπάλα, κοντρόλαρε και με τη βοήθεια του χεριού του, γύρισε και έκανε το σουτ με τον Ντικαμονά να απλώνει το χέρι και να κόβει τη μπάλα. Χέρι, πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Πλατανιά, αφού ο Ζαχαριάδης δεν είδε την παράβαση του Ισραηλινού. Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεσή του και έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Κλάγιτς ο οποίος έπεσε σωστά αλλά δεν κατάφερε να απομακρύνει. Ο Αργεντινός έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό κάνοντας τον κόσμο στη Λεωφόρο να ξεσπάει.

Ο Πλατανιάς που δεν είχε απειλήσει καθόλου στο δεύτερο μέρος έκανε τη πρώτη του ευκαιρία στο 76′. Σε βαθιά μπαλιά προς τον Πετρόπουλο ο έμπειρος φορ κατέβασε τη μπάλα και έκανε το σουτ από μακριά με τη μπάλα να βγαίνει αρκετά έξω.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει δυο τα τέρματα του στο 80′ όταν ο Βιγιαφάνιες με ωραία κάθετη έβγαλε μόνο του τον Δώνη μέσα στην περιοχή ο οποίος έκανε… τσαφ και δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Κλάγιτς.

Τρία λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Ντικαμονά τράβηξε τον Βιγιαφάνιες και είδε σωστά τη δεύτερη κίτρινη του Ζαχαριάδη.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να κάνουν δυο τα τέρματα τους στο 85′ όταν ο Βιγιαφάνιες με ωραία μπαλιά βρήκε τον Άλτμαν, που επιχείρησε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

Τρομερή ευκαιρία έχασε ο Παναθηναϊκός και στο 89′, με τον Βιγιαφάνιες να βρίσκει τον Χατζηγιοβάνη. Αυτός μπήκε στην περιοχή, κατέβασε την μπάλα, αλλά ο Κλάγιτς του είπε και πάλι όχι καθώς έδιωξε σε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι πράσινοι κέρδισαν και άλλο πέναλτι, που δεν ήταν. Ο Βιγιαφάνιες μέσα στη περιοχή έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Καρυπίδη αλλά ο Ζαχαριάδης είδε χέρι και έδειξε την άσπρη βούλα κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των παικτών του Πλατανιά.

Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση και αυτή τη φορά πιο εύκολα νίκησε τον Κλάγιτς καθώς έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία. Ο Αργεντινός διαμόρφωσε έτσι το τελικό 2-0 για τους πράσινους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης, Λουντ (46′ Χίλιεμαρκ), Βιγιαφάνιες, Μουνιέ (81′ Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν, Πίσπας (62′ Δώνης).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κλάγιτς, Ουές (44′ Στάμου), Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Κοροβέσης, Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Παπανικολάου (68′ Πετρόπουλος), Ενσικουλού, Γκρζέλτσακ (46′ Ντουαλά).

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/316524-Anotero-to-triphylli-axize-te-nike-me-Platania-alla-ten-pere-me-dyo-penalti-doro-toy-diaitete-Zachariade ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...