Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο CEO του Twitter από τζιχαντιστές

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο CEO του Twitter από τζιχαντιστές
Εκδίκηση ορκίζονται οι εξτρεμιστές του ΙΚ μετά την κατάργηση λογαριασμών τους στον τόπο κοινωνικής δικτύωσης

Εκτός από ακονισμένα μαχαίρια με τα οποία «ροκανίζουν» το λαιμό των ομήρων, οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν και άλλα όπλα στα χέρια τους: τους δημοφιλείς τόπους κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων πραγματοποιούν την διαδικτυακή προπαγάνδα τους υπέρ της τζιχάντ.
Δεκάδες λογαριασμοί στο Twitter και στο Facebook, βίντεο στο YouTube και άλλα πολλά είναι τα μέσα με τα οποία φιλοδοξούν να περάσουν το μήνυμά τους για τη δημιουργία ενός ισλαμικού χαλιφάτου όπως εκείνοι το φαντάζονται.

Αφού, λοιπόν, οι επικεφαλής των δημοφιλών ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισαν να καταργήσουν λογαριασμούς και να πάψουν να μεταδίδουν τα φρικιαστικά βίντεο των αποκεφαλισμών των Δυτικών ομήρων, οι εξτρεμιστές ξεσπούν και ορκίζονται εκδίκηση.
Για αυτό το λόγο, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Ντικ Κόστολο, δέχεται απειλές για τη ζωή του από τους φανατικούς ισλαμιστές.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, το ΙΚ δε φάνηκε να ικανοποιείται από την κατάργηση πολλών προφίλ μέσω των οποίων στέλνουν το αποτρόπαιο μήνυμά τους για θάνατο στους άπιστους, με αποτέλεσμα πολλές να είναι οι απειλές για τη ζωή του ίδιου, αλλά και άλλων μελών του κολοσσού.
«Αφότου αρχίσαμε να καταργούμε τους λογαριασμούς τους, κάποιοι που συνδέονται με την οργάνωση χρησιμοποίησαν το Twitter για να απειλήσουν με θάνατο τους υπαλλήλους μας και τα στελέχη μας», δήλωσε ο Κόστολο.

Μιλώντας στο Vanity Fair εξήγησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για να ισορροπήσει την ελευθερία του λόγου με την διάδοση αρνητικού και κακοήθους περιεχομένου, καθώς όπως είπε πολλοί άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν το μέσο για καλό, αλλά και άλλοι για κακό.

Βέβαια, παρά την προσπάθεια των στελεχών του Twitter πολλοί είναι ακόμα οι ενεργοί λογαριασμοί μελών και υποστηρικτών του ΙΚ, μέσω των οποίων στέλνουν τα μηνύματα μίσους στη Δύση, αλλά και προσεγγίζουν νέους πιθανούς μαχητές τους οποίους  καλούν να γίνουν τρομοκράτες στο όνομα του Αλλάχ.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...