Μονομελές Πλημμελειοδικείο:Μια ακόμη σημαντική υπηρεσία που φεύγει από την πόλη μας….

-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
-Ο δήμος και οι φορείς άραγε τι κάνουν;
Σύμφωνα με απόλυτα και εξακριβωμένες πληροφορίες του Nafpaktianews και σύμφωνα με τις Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και Άλλες Διατάξεις ήδη έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση η οποία  μεταξύ άλλων περιέχει μια πολύ κακή εξέλιξη για τη Ναύπακτο και τη Ναυπακτία
Στο άρθρο 45 προβλέπει ότι: “καταργούνται οι μεταβατικές έδρες των ειρηνοδικείων και Πταισματοδικείων των περιφερειών των Πρωτοδικείων, καθώς και των Μονομελών και Πολυμελών Πρωτοδικείων και Πλημμελειοδικείων των περιφερειών των εφετείων της χώρας, πλην αυτών που λειτουργούν σε νησιά.”
 Αυτό σημαίνει ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού καταργείται η μεταβατική έδρα του Μεταβατικού Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στη Ναύπακτο (είναι το δικαστήριο που συνεδριάζει τις Παρασκευές και έχει πολύ κόσμο με διαδίκους, δικηγόρους και παράγοντες της δίκης).
Η Ναύπακτος με αυτή τη ρύθμιση για μια ακόμα φορά χάνει μια σημαντική υπηρεσία που αφορά πολλούς πολίτες, ενώ όλοι αυτοί (δεν αφορά μόνο δικηγόρους) θα είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο Μεσολόγγι για τις ποινικές υποθέσεις τους! Ο Δήμος Ναυπακτίας μέχρι στιγμής έχει αφήσει το θέμα χωρίς έστω μια διαμαρτυρία και απ ότι φαίνεται μ΄αυτούς τους ρυθμούς η Ναύπακτος θα γίνει  χωριό (και μάλιστα έρημο!)
Ως λόγος για τη ρύθμιση αυτή προβάλλεται το δημοσιονομικό όφελος και το οποίο όφελος είναι ελάχιστο : η μη καταβολή οδοιπορικών-εκτός έδρας σε δικαστή και εισαγγελικό λειτουργό (δυο φορές το μήνα που συνεδριάζει το δικαστήριο αυτό! ).
Η ταλαιπωρία αφού κάθε πολίτη θα είναι μεγάλη, γιατί θα αναγκάζεται ακόμα για διαδικαστικά θέματα και για τις υποθέσεις του να πηγαίνει στο Μεσολόγγι . Το δικαστήριο αυτό εκδικάζει υποθέσεις (πλημμελήματα που τιμωρούνται μέχρι 1 χρόνο φυλάκιση και εφέσεις κατά αποφάσεων πταισματοδικείων) και πάντα τα εκθέματα έχουν έναν αριθμό περίπου 70 με 100 υποθέσεις (πολλές απ’ αυτές είναι υποθέσεις επιταγών, τεβε, μη καταβολή αποδοχών-ενσήμων ΙΚΑ, πολεοδομικές παραβάσεις κλ.)


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...