Απόπειρα εκεχειρίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Απόπειρα εκεχειρίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική ομάδα (Κ.Ο.) της ΝΔ, υπό την προεδρία του Ι. Πλακιωτάκη και την παρουσία όλων των υποψηφίων εκτός του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Μέχρι τα μεσάνυχτα η μαραθώνια συνεδρίαση, που ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα, δεν είχε ολοκληρωθεί.

Τα χαμόγελα των περισσοτέρων στελεχών κατά την άφιξη τους ήταν παγωμένα και η αμηχανία όλων έκδηλη.

«Αποδέχομαι με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου και των υποχρεώσεών μου την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη», είπε ανεβαίνοντας στο βήμα ο νέος μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, που έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από την πλειοψηφία των γαλάζιων βουλευτών.

Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή έκανε λόγο για «οργανωτικό φιάσκο που έπληξε την εικόνα της παράταξης και πλήγωσε τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ».

Στη συνέχεια καταλόγισε ευθύνες σε όλους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αντί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όλοι και να συμβάλουμε στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος συμμετείχαμε σε ένα γαϊτανάκι εσωστρέφειας που μόνο κακό κάνει στην πληγωμένη εικόνα, το κύρος και την αξιοπιστία της παράταξής μας. Το να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο είναι εύκολο και ανέξοδο. Ζητώ αυτή την κρίσιμη ώρα να πρυτανεύσει η λογική, να διασφαλίσουμε την ενότητά μας», επισήμανε και κάλεσε τους πάντες άλλα κυρίως τους τέσσερις υποψήφιους να χαμηλώσουν τους τόνους.

Παρών ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Το παρόν στην συνεδρίαση έδωσε κανονικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ ζήτησε να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, ακόμη και στις 6 Δεκεμβρίου.

Επίσης, τόνισε ότι οι τέσσερις υποψήφιοι πρέπει να συναντηθούν άμεσα και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εθνικής συνδιάσκεψης προκειμένου να αναπτύξουν τις θέσεις τους.

Τέλος, συμφώνησε με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην υπάρχουν προσωπικές αναφορές του ενός προς τον άλλο υποψήφιο.

O κ. Τζιτζικώστας δεν έθεσε θέμα ανάληψης της προσωρινής προεδρίας του κόμματος από τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου

Τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου ζήτησε ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Όσα συνέβησαν, δείχνουν ότι χρειάζεται επανεκκίνηση, δημιουργική ανανέωση της ΝΔ. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα», ανέφερε και πρότεινε κώδικα δεοντολογίας με δύο άρθρα:

1) Δεν προσωποποιούμε τις όποιες διαφορές μας.

2)Δεν αναμειγνύουμε πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος.
«Από τώρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κοινό στόχο την ισχυρή μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, την μαζική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στην ΝΔ» είπε.

Αδ. Γεωργιάδης: Να αξιοποιήσουμε την καθυστέρηση

Την αξιοποίηση της καθυστέρησης στη διαδικασία εκλογής προέδρου προς τη σωστή κατεύθυνση ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

Ο κ. Γεωργιάδης πρότεινε παράλληλα, τη διεξαγωγή συνδιάσκεψης, ενώ κάλεσε όλους τους υποψηφίους να τοποθετηθούν για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάγωμα των εκλογών ζήτησε ο Δένδιας

Το «πάγωμα» της διαδικασίας, τη σύγκληση τακτικού συνεδρίου το β’ δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και την εκλογή νέας ηγεσίας τον Απρίλιο ζήτησε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, πρότεινε το άνοιγμα των καταλόγων για την επαναβεβαίωση και την εγγραφή νέων μελών έως τον Ιανουάριο αλλά και τη διεξαγωγή προσυνεδριακού διαλόγου τους δύο πρώτους μήνες του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την κρίσιμη συνεδρίαση απείχαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...