Από “κόσκινο” θα περάσουν τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη!

Από “κόσκινο” θα περάσουν τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη!

Με λεπτή «χτένα» θα περάσουν όλες τις αιτήσεις ένταξης στο νόμο Κατσέλη, μέχρι τις 31/12/2018. Στόχος των τραπεζών, είναι ο εντοπισμός των στρατηγικών κακοπληρωτών και η «έξωσή» τους από την προστασία του νόμου!

Κυβέρνηση και θεσμοί φέρονται να συμφώνησαν στο μεγάλο «ξεκαθάρισμα» των δανείων που σύμφωνα με τις τράπεζες φτάνουν συνολικά τα 15 δις ευρώ και μέσα στα οποία εκτιμάται ότι έχει μπει και μεγάλος αριθμός στρατηγικών κακοπληρωτών.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις, που αναμένεται να περάσουν από τη Βουλή πριν το επόμενο  Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου,  φέρνουν άμεση έξωση από το νόμο Κατσέλη, όσων δεν δικαιούνται την προστασία του.

Ο έλεγχος θα γίνει με άρση του τραπεζικού απορρήτου, ώστε να φαίνεται  η οικονομική αδυναμία όσων πραγματικά χρειάζεται να μπουν στο νόμο. Σε όσες περιπτώσεις φανεί ότι υπάρχουν μεγάλα ποσά, τότε οι αιτούντες θα μένουν χωρίς την προστασία του νόμου και αν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν ρυθμιστούν, τότε θα ακολουθήσουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.

Στο κομμάτι της  προστασίας α’ κατοικίας, θα ισχύσει μέχρι τις 31/12/2018, οπότε και λήγει η ισχύς του νόμου Κατσέλη, χωρίς παράταση, παρά τις προσπάθειες για παράταση ενός έτους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/312544-Apo-koskino-tha-perasoyn-ta-daneia-toy-Nomoy-Katsele ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...