Απώλειες 3,5% για το ελληνικό χρηματιστήριο μετά το διεθνές sell-off!

Απώλειες 3,5% για το ελληνικό χρηματιστήριο μετά το διεθνές sell-off!

Με απώλειες -3,47%, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί στις 824,02 μονάδες, με τους αρνητικούς ανέμους από τις διεθνείς αγορές, να επηρεάζουν αρνητικά και το ελληνικό χρηματιστήριο. Το μίνι-κραχ που ξεκίνησε από τις αμερικανικές αγορές, σάρωσε τα χρηματιστήρια σε Ασία και Ευρώπη, με αποτέλεσμα το έντονο ρίσκο να βάζει πάγο και στην έκδοση νέων ομολόγων. Στην ελληνική αγορά, οι πωλητές βρίσκονται σε άνοδο με αποτέλεσμα ο τζίρος να βρίσκεται σε υψηλά ώρας στα 43,91 εκατ. ευρώ με τον όγκο να κινείται στα 27,37 εκατ. τεμάχια!

Εντός συνόρων, ο Γενικός Δείκτης άνοιξε στο -1,36%, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο, έφτασε να χάνει το 3% της αξίας του. Στη συνέχεια η αγορά έβγαλε άμυνες με αποτέλεσμα η πτώση να διατηρείται κάτω από το 3,5%. Έμπειροι αναλυτές, δεν ανησυχούν για την μακροπρόθεσμη υγεία των αγορών, καθώς θεωρούν ότι μία τέτοια διόρθωση ήταν αναμενόμενη εδώ και καιρό, μετά από τόσο ισχυρές ανόδους όλο το 2017. Αποτέλεσμα των νέων πτώσεων θα είναι να ανοίξουν νέες αγοραστικές ευκαιρίες στις μετοχές.

Η JP Morgan, ανέφερε σχετικά ότι η τρέχουσα διόρθωση δεν θα διαρκέσει πολύ και θα αποτελέσει νέα ευκαιρία για αύξηση των θέσεων στις μετοχές λόγω και των καλών προοπτικών κερδοφορίας των εταιρειών. Σύμφωνα με τους ξένουν αναλυτές, ηπρόσφατη bull market (ανοδική αγορά) οδηγήθηκε και από τις τεράστιες ροές στα ETFs, ενώ από τις αρχές του έτους οι εισροές ξεπερνούν τα 100 δις δολάρια.Αυτές οι ροές σηματοδοτούν ένα “σημαντικό κίνδυνο” για τις αγορές μετοχών τις επομενες εβδομάδες. Συγκεκριμένα τονίζεται ότι εάν οι ροές αυτές αρχίσουν να αντιστρέφονται το selloff στις αγορές θα μεγεθυνθεί.  Η εβδομάδα που έληξε την 1η Φεβρουαρίου είδε τις πρώτες εκροές από τα μετοχικά ETFs του έτους. Eάν η τάση συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα διακινδυνεύουμε μια πιο σημαντική διόρθωση.

Η UBS λέει μην τρομάζεται πουλάτε μετοχές. “Μην ακολουθείτε τον παγκόσμιο πανικό και πουλήσετε τις μετοχές που κατέχετε ακόμα”. Σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα, η βελτίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης και της κερδοφορίας, καθώς και η συνέχιση των κερδών στις αναδυόμενες αγορές, θα αντισταθμίσουν τις ανησυχίες για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Οι αναλυτές τονίζουν ότι “Δεν πιστεύουμε ότι τώρα είναι η στιγμή να μειώσουμε την έκθεση στις μετοχές. Εάν οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίσουν να αυξάνονται με τον πρόσφατο ρυθμό, εάν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αρχίσουν να αυξάνονται περαιτέρω ή εάν αρχίσουν να στέλνουν οι κεντρικές τράπεζες περισσότερα επιθετικά σήματα, ίσως χρειαστεί να επανεξετάσουμε αυτήν την προοπτική “.
 

Τα κρυπτονομίσματα έχασαν Πάνω από 550 δις δολάρια!

Απίστευτες είναι οι απώλειες στα κρυπτονομίσματα! Στις 7 Ιανουαρίου η αξία όλης της αγοράς χτύπησε ιστορικό ρεκόρ στα 835,69 δις δολάρια. Σύμφωνα με το CNBC, η αξία της αγοράς σήμερα είχε πέσει στα 278,59 δις δολάρια, χάνοντας περισσότερα από 557,1 δισ. Δολάρια!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/320464-Apoleies-3-5-gia-to-elleniko-chrematisterio-meta-to-diethnes-sell-off ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...