Απ. Κατσιφάρας: Είμαστε υπέρ των προσπαθειών εκσυγχρονισμού των δομών Υγείας και κατά της υποβάθμισής τους

Σε δομές Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και σε νοσηλευτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Πάτρα, βρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, τον εκπρόσωπο Τύπου της παράταξης Ιωάννη Γιαννακόπουλο και κλιμάκιο υπ. Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας.

Αρχικά, ο κ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο Ίδρυμα όπου συνομίλησε με μέλη της Διοίκησης και ηλικιωμένους, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με νοητική υστέρηση «Η Μέριμνα», όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο Άννα Σπηλιωτακάρα, μέλη της Διοίκησης και εργαζόμενους, ενώ επισκέφθηκε και τους τρόφιμους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, συζήτησαν για διάφορα ζητήματα που αφορούν το Κέντρο, όπως τη χαμηλή κρατική χρηματοδότηση για την εύρυθμη λειτουργία, αλλά και το λιγοστό προσωπικό που πρέπει καθημερινά να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας σημείωσε πως πάντα η αιρετή Περιφέρεια βρισκόταν και θα βρίσκεται στο πλευρό τους, με πιο δυνατή φωνή ώστε να «εισακουστούν» τα αιτήματά τους στα αρμόδια υπουργεία, ενώ τόνισε πως και ο ίδιος από τη θέση του Περιφερειάρχη, αλλά και ο συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» έχει στο σχεδιασμό την αναβάθμιση και ενίσχυση των κοινωνικών δομών.

 

Τα νοσοκομεία πρέπει να εξυπηρετούν τον πολίτη

 

Στη συνέχεια ο Απ. Κατσιφάρας μαζί με το κλιμάκιο των συμβούλων και τον Γ. Αλεξόπουλο, επισκέφθηκε τα νοσοκομεία Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και Νοσημάτων Θώρακος, όπου και συνομίλησε με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης, ενώ άκουσε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.

Κατά την παραμονή του στο Καραμανδάνειο, ο κ. Κατσιφάρας μίλησε για την σημαντική δουλειά που γίνεται για τα μικρά παιδιά σε αυτό το νοσοκομείο, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι πρόκειται για το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, που δημιουργήθηκε από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ και λειτουργεί κανονικά προσφέροντας τις υπηρεσίες του στα παιδιά.

Ακολούθως βρέθηκε στο νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Δυτικής Ελλάδας «Ο Άγιος Λουκάς» και συναντήθηκε με την αναπληρώτρια Διοικήτρια Κωνσταντίνα Σιάμου, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεσή του στα σχέδια της Κυβέρνησης για υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Παράλληλα, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πάγια θέση του να ισχύσει ο «Καλλικράτης» και οι δομές υγείας ως αρμοδιότητα να έλθουν στο β’ βαθμό αυτοδιοίκησης, ο οποίος και βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και αφουγκράζεται τις ανάγκες τους, ενώ έγινε αναφορά και στην έναρξη των εργασιών ανακατασκευής των τριών κτιρίων του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Δυτικής Ελλάδας Ο Άγιος Λουκάς» (Μικροβιολογικού, Διοικητηρίου και Τεχνικής Υπηρεσίας, που επλήγησαν από τον σεισμό τον Ιούνιο του 2008), με σύμβαση που υπεγράφη από την Περιφέρεια.

 

Δικαιώνονται οι αγώνες μας για την αποκατάσταση του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

 

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε στη συνέχεια, μαζί με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Αλεξόπουλο και τους υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους και τα νοσοκομεία πρώην «409», αλλά και τον «Άγιο Ανδρέα».

Εκεί κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον διοικητή Απόστολο Λέτσιο, μέλη της διοίκησης και το προσωπικό ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας πως και την επόμενη πενταετία θα υπάρχει στενή συνεργασία με όλες τις περιφερειακές δομές υγείας, πάνω στον χάρτη υγειονομικών αναγκών της Δυτικής Ελλάδας, για το καλό των συμπολιτών μας.

«Πετύχαμε την αναβάθμιση των δομών υγείας, όπως το γενικό νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», το Νοσοκομείο Αγρινίου, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, πολυιατρείο Λεχαινών, καθώς αναβαθμίσαμε και κοινωνικές δομές, όπως λειτουργία του Ιδρύματος Φιλοξενίας Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα», του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του Καραμανδανείου, του Κέντρου Αποκατάστασης στην ΚΦΙΑ Παραλίας Πάτρας, η ολοκλήρωση ανέγερσης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφείου του εργαστηρίου «Παναγία η Ελεούσα» στο Αγρίνιο, η θεμελίωση του νέου κτιρίου Ημερήσιας Φροντίδας – Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση «Μαχητές» κ.α.», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας: «Το σημαντικότερο, όμως επίτευγμά μας είναι η επανέναρξη των εργασιών αποκατάστασης στο κεντρικό πολυώροφο κτίριο του Αγ. Ανδρέα, ένα έργο προϋπολογισμού 20.739.217 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015. Επιτέλους μπήκε ένα τέλος σε ένα “προβληματικό” έργο στην Δυτική Ελλάδα. Έχουμε αγωνιστεί πολύ μέχρι να φθάσουμε σε αυτό το σημείο για να αποδοθεί επιτέλους και αυτό το κτίριο στους πολίτες. Βρεθήκαμε μπροστά στο τραγελαφικό φαινόμενο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες της δημοπρασίας, να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ελέγχου νομιμότητας, και δυστυχώς για αρκετούς μήνες να μην υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Τελικά τα καταφέραμε και οι εργασίες ξεκίνησαν πάλι».

 

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη και τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ

 

Ο Απόστολος Κατσιφάρας μαζί με τους υποψηφίους του συνδυασμού του «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Πάτρας Σωκράτη Καπλάνη, όπου συζήτησαν για την αγαστή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με το Τεχνολογικό Ίδρυμα, τρόπους συνέχισης αυτής της επαφής, αλλά και για τη συμβολή και των δύο πλευρών τόσο στη συνέχιση της έρευνας όσο και στης τεχνολογίας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο με τον οποίο και συζήτησαν για τη συνδρομή τόσο της Περιφέρειας όσο και της Εκκλησίας στους αδύναμους συμπολίτες μας εν μέσω οικονομικής κρίσης και συμφώνησαν σε περαιτέρω συνεργασία, ενώ ο Απόστολος Κατσιφάρας και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δέχθηκαν τις ευχές του σεβασμιωτάτου για καλή επιτυχία στις εκλογές.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...