Ατιμωτική παραίτηση Πλατινί από την UEFA – Δεν κέρδισε την έφεστη

Ατιμωτική παραίτηση Πλατινί από την UEFA – Δεν κέρδισε την έφεστη

Κατηγορία

panteliszagorianitis
Δευτέρα 09/05/2016 – 12:55

Οριστική παραίτηση Πλατινί από την UEFA - Ισχύει έστω και μειωμένη η ποινή του

Παραιτείται οριστικά από την προεδρία της UEFA ο Μισέλ Πλατινι. Όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του Γάλλου παράγοντα, η νέα έφεση που είχε ασκήσει στο CAS κατέβασε την ποινή της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στα τέσσερα χρόνια.

Ο Μισέλ Πλατινί που βρέθηκε μπλεγμένος στα σκάνδαλα της FIFA είχε αρχικά τιμωρηθεί με οκτώ χρόνια αποκλεισμού από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Ηθικής της FIFA. Εν συνεχεία σε έφεση που είχε ασκήσει είχε δει την τιμωρία του να μειώνεται σε έξι χρόνια αποκλεισμού, διεκδικώντας έπειτα στο CAS με νέα έφεση, περαιτέρω ελάφρυνση της τιμωρίας του. Αυτή εκδικάστηκε σήμερα και όπως ενημέρωσαν οι δικηγόροι του Πλατινί, η ποινή του Γάλλου πρώην προέδρου της UEFA έπεσε στα τέσσερα χρόνια.

Η βάση της απόφασης του CAS για τη μείωση της ποινής του Πλατινί έχει να κάνει με το γεγονός ότι η αρχική ετυμηγορία της FIFA για την ποινή του κρίθηκε «πολύ αυστηρή». Ουσιαστικά δηλαδή ο Πλατινί είδε σε μερικούς μήνες την ποινή της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του είχε επιβληθεί να μειώνεται στο μισό, δηλαδή από οκτώ σε τέσσερα χρόνια τιμωρίας! Επιπλέον, όπως πρόσθεσαν οι δικηγόροι του Πλατινί, ο Γάλλος παράγοντας παραιτείται πλέον και επισήμως από την προεδρία της UEFA.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...