Ατυχή απόφαση χαρακτήρισε το Brexit ο Μητσοτάκης

Τρίτη 28/06/2016 – 19:19«Ατυχή» χαρακτήρισε την απόφαση εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι η απόφαση του βρετανικού λαού πρέπει να γίνει σεβαστή.
«Αυτές είναι στιγμές δοκιμασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η απόφαση εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ατυχής αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε», ανέφερε στη συνέχεια και τόνισε ότι εναπόκειται στη βρετανική κυβέρνηση να πάρει την απόφαση για να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το βέβαιο είναι πως με το δημοψήφισμα φάνηκε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στους Ευρωπαίους πολίτες που νιώθουν εκτεθειμένοι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και απειλούμενοι από τη μείωση των εισοδημάτων τους.
Όπως είπε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες γιατί είναι προβληματισμοί «απόλυτα θεμιτοί».
Εξάλλου, σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως απέδειξε ότι ο λαϊκισμός δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες.
«Είναι υποχρέωση των πολιτικών ηγετών να οδηγήσουμε τα έθνη μας αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία νέα περίοδο του μετά-λαϊκισμού στην πολιτική», κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Έντα Κένι.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...