Αχτσιόγλου: Μείωση έως 50% στο πρόστιμο αδήλωτης εργασίας αν προσληφθεί ο υπάλληλος!

Αχτσιόγλου: Μείωση έως 50% στο πρόστιμο αδήλωτης εργασίας αν προσληφθεί ο υπάλληλος!

Μειώνονται κατά 50% τα πρόστιμα για αδήλωτη εργασία, αν ο εργοδότης προσλάβει τον εργαζόμενο με πλήρη απασχόληση! Συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Τονίζοντας ότι στόχος του υπουργείου, είναι η εξάλειψη της αδήλωτης εργασίας και όχι απλώς η είσπραξη προστίμων, η υπουργός δήλωσε ότι «προχωράμε άμεσα σε μία συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου. Συγκεκριμένα, εφόσον η επιχείρηση που βρέθηκε με αδήλωτο εργαζόμενο, προχωρήσει σε πρόσληψη του εργαζομένου με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, το πρόστιμο θα μειώνεται σημαντικά, έως και 50%. Πέρα από το πρόστιμο, όμως, η επιχείρηση θα έχει την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του εργαζομένου».

Αυτό θα γίνει, με το συνδυασμό αυτών των δύο μέτρων, καθώς εξυπηρετείται μία νέα λογική που έχει στον πυρήνα της την απόδοση δικαιοσύνης υπέρ του εργαζομένου που ήταν αδήλωτος.  Όπως επεσήμανε η ίδια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ, σε περίπτωση υποτροπής, οι ποινές θα γίνουν ακόμα πιο αυστηρές στο οικονομικό σκέλος, ενώ ήδη με το νόμο που ψήφισε η Βουλή το Σεπτέμβριο, σε αυτές προστέθηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Στο θέμα των 120 δόσεων για τις οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία, αποκάλυψε ότι η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί εντός της εβδομάδας, προσθέτοντας  ότι η ρύθμιση καλύπτει οφειλές που «γεννήθηκαν» έως τις 31/12/2016 και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 31/12/2018.

Βάλλοντας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κ. Αχτσιόγλου απάντησε στην κριτική που άσκησε η  ΝΔ για την πορεία της απασχόλησης τα τελευταία χρόνια, λέγοντας ότι θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που εκτόξευσε την ανεργία στο ποσοστό-ρεκόρ του 27,9% και την ανεργία των νέων πάνω από το 60%. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «μαζί με το ΠΑΣΟΚ, μείωσαν με νόμο τον κατώτατο μισθό κατά 22% και για τους νέους έως 25 ετών κατά 32%. Κατάργησαν τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, παγώνοντας τις συλλογικές συμβάσεις. Ενίσχυσαν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις εργασίας, που κατεδάφισαν τους μισθούς. Τα μέτρα συρρίκνωσης του “εργατικού κόστους” τα υιοθέτησε η ΝΔ, επειδή αποτελούν πυρηνικό στοιχείο της αντίληψής της για την ανάπτυξη κι αυτό αποδεικνύεται σαφώς στις προγραμματικές της θέσεις. Αυτή ακριβώς είναι και η κύρια διαχωριστική μας γραμμή. Εκμεταλλευόμενοι, όπως έχουμε δεσμευτεί, το δημοσιονομικό χώρο που είχαμε διαθέσιμο, χορηγήσαμε το Επίδομα Νεανικής Αλληλεγγύης, ως μία κίνηση ανακούφισης των άμεσων πιεστικών αναγκών των νέων ανέργων και ως μία έμπρακτη αναγνώριση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/315170-Achtsiogloy-Meiose-eos-50-sto-prostimo-adelotes-ergasias-an-proslephthei-o-ypallelos ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...