Βγήκαν 1,5 εκατ. νέες συντάξεις και εφάπαξ μέχρι το 2017!

Βγήκαν 1,5 εκατ. νέες συντάξεις και εφάπαξ μέχρι το 2017!

Πετρόπουλος: Επιταχυνόμενη βελτίωση σε εισπραξιμότητα εισφορών και καταβολή τν συντάξεων

Νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση χορήγησης συντάξεων  προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, κατά την ενημέρωση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, για τη πορεία του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα έρθουν και βελτιωτικές ρυθμίσεις που θα απαλλάσσουν, σειρά κατηγοριών ασφαλισμένων που είχαν οδυνηρές συνέπειες από την άδικη αντιμετώπιση του ασφαλιστικού συστήματος!

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στις υψηλές  επιδόσεις από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ στις επιδόσεις των συντάξεων και των εφάπαξ. Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση της επιτροπής, «έχουμε βελτίωση διαρκή, καθημερινή προς απογοήτευση των προφητών της αντιπολίτευσης, που αποδεικνύει ότι το ασφαλιστικό σύστημα ούτε κατέρρευσε αντίθετα υπάρχει επιταχυνόμενη βελτίωση και στην εισπραξιμότητα των εισφορών και στη καταβολή των συντάξεων επιβεβαιώνοντας έτσι τις δικές μας προβλέψεις».

Καταβλήθηκαν 510.500 νέες κύριες συντάξεις έως την Πρωτοχρονιά!

 «Παρά τις αντίξοες συνθήκες τα επιτεύγματα των επιδόσεων είναι συγκριτικά πολύ καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προσθέτοντας ότι «πετύχαμε να καταβάλουμε κοντά στο 1,5 εκατομμύριο παροχές».

Δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη των εκδόσεων, είπε ότι «μέχρι 1/1/2017 καταβλήθηκαν συνολικά 510.500 παροχές, κύριων συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ. Καταβάλαμε 57.000 εφάπαξ. Από τις 163.000 εκκρεμείς συντάξεις που παραλάβαμε, σήμερα είναι κάτω από τις 100.000. Αυτό δεν είναι ένα συγκριτικό αποτέλεσμα για το οποίο μπορεί να ειπωθεί ότι υπάρχει πάγωμα παροχών».

Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ θα ξεπεράσει τα 188 εκατ. ευρώ

 Σχετικά με τα στοιχεία του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ, τόνισε ότι το πλεόνασμα θα ξεπεράσει τα 188 εκατ. ευρώ, λόγω της προσπάθειας που καταβάλουν τα στελέχη του για να κλείσουνε όλες τις εκκρεμότητες του παρελθόντος.  

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «σε όλους τους δείκτες, τα αποτελέσματα είναι θετικά, όλοι οι παράμετροι δείχνουν θετική εξέλιξη της προοπτικής του ΕΦΚΑ η οποία θα είναι πάντα θετική. Τέλος, του έτους θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα που θα ευνοούν τον προϋπολογισμό που θα καταθέσουμε και ο οποίος θα μας παρέχει τη δυνατότητα να ασκήσουμε καλύτερες πολιτικές για τις ασθενέστερες κατηγορίες των πολιτών».

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, έκανε λόγο για μνημείο λαθροχειρίας στα στοιχεία του ΕΦΚΑ λέγοντας ότι «είναι αδιανόητο να κάνετε 9 μεταβολές και να αφαιρείτε 500 εκ ευρώ από αυτά που θα πήγαιναν σε συντάξεις». Επίσης, υποστήριξε ότι υπάρχει μείωση κατά 51,2 % στις παροχές των συντάξεων ενώ μίλησε για τεχνάσματα με διπλά βιβλία σε ότι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις αλλά και για εικονικά πλεονάσματα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/306035-Bgekan-1-5-ekat-nees-syntaxeis-kai-ephapax-mechri-to-2017 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...