Βεβήλωσαν το εβραϊκό νεκροταφείο Θεσσαλονίκης

Βεβήλωσαν το εβραϊκό νεκροταφείο Θεσσαλονίκης
Άγνωστοι, τα ξημερώματα της 29ης Μαΐου, παραβίασαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα του τοίχου του εβραϊκού νεκροταφείου Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με την Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης, προκάλεσαν φθορές σε γλάστρες, ανθοστήλες και άλλα μαρμάρινα καλλωπιστικά στοιχεία.

«Είναι θλιβερό ένα νεκροταφείο να βεβηλώνεται από αγνώστους. Μας λυπεί αφάνταστα το γεγονός. Τα στοιχεία που βεβηλώνουν ένα νεκροταφείο δεν μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς», σχολίασε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαβίδ Σαλτιέλ.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και τη διαλεύκανση των κινήτρων πίσω από «αυτές τις αποτρόπαιες ενέργειες που προσβάλλουν τη μνήμη των μελών της Κοινότητας και αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης μας στο εσωτερικό και το εξωτερικό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχαίο εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης, που καταλάμβανε έκταση περίπου 300.000 τ.μ., στον χώρο της σημερινής Πανεπιστημιούπολης, καταστράφηκε από τους ναζί. Το νέο νεκροταφείο που παραχωρήθηκε στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην περιοχή της Σταυρούπολης.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...