Βουλγαρία: Ο συλληφθείς Γάλλος αρνείται πως έχει σχέση με τους τζιχαντιστές του Παρισιού

Βουλγαρία: Ο συλληφθείς Γάλλος αρνείται πως έχει σχέση με τους τζιχαντιστές του Παρισιού
Ο Γάλλος πολίτης που συνελήφθη στη Βουλγαρία και φέρεται να έχει σχέσεις με τους δράστες της αιματηρής ένοπλης επίθεσης στην εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo αρνείται ότι είναι μέλος ισλαμιστικής ομάδας και είναι έτοιμος να εκδοθεί (στη Γαλλία) προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του.
Ο Φριτζ-Ζολί Ζοακίν συνελήφθη από τη βουλγαρική αστυνομία, σε συνοριακή διάβαση, ενώ προσπαθούσε να περάσει σε βουλγαρικό έδαφος από την Τουρκία, τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Ιανουαρίου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απαγωγή του τρίχρονου γιου του, μια κατηγορία που ο ίδιος αρνείται.

Εναντίον του εκκρεμεί και δεύτερο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες, κατηγορία για την οποία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με δεκαετή φυλάκιση.

Ο Ζοακίν παρουσιάστηκε, σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου της βουλγαρικής πόλης Χάσκοβο, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Οικοδόμος, χωρίς καμιά προηγούμενη ποινική καταδίκη, είπε στο δικαστήριο ότι αναμένει μια δίκαιη ακροαματική διαδικασία, ενώ σε κάποιο σημείο προέβαλε ένσταση για το γεγονός ότι είχε γυναίκα μεταφράστρια.

“Μου είπε πως δεν έχει καμιά σχέση με την Αλ Κάιντα ή κάποια άλλη τρομοκρατική ομάδα” δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του Ράντι Ράντεφ.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση για το αν θα στείλει τον Γάλλο υπήκοο τελικά πίσω στη χώρα του, την ερχόμενη Τρίτη.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...