Βόμβα σε κτίριο τηλεόρασης και ραδιοφώνου στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας

ΛΙΓΕΣ ΜΟΛΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια, μετά την ειδοποίηση που δέχθηκαν οι αρχές περί τοποθέτησης βόμβας στο κτίριο Multiempresarial, στο οποίο στεγάζονται η τοπική τηλεόραση και τοπικό ραδιόφωνο.

Το κτίριο εκκενώθηκε μέσα σε 10 λεπτά, η περιοχή αποκλείστηκε σε μεγάλη ακτίνα και ανέλαβε δράση η ειδική ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκε ένας θόρυβος, αλλά δεν φάνηκε πουθενά καπνός, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει ότι πραγματοποιήθηκε έκρηξη, αλλά ήταν ελεγχόμενη.

Περισσότερα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά, ενώ δεν διευκρινίστηκε αν πρόκειται για τρομοκρατική ή για εγκληματική ενέργεια.

Το συγκεκριμένο περιστατικό ήρθε να προστεθεί στα πολλά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, λίγα μόλις 24ωρα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ήδη εκφράζονται πολλές ενστάσεις και φοβίες για το επίπεδο ασφάλειας που μπορούν να προσφέρουν οι Βραζιλιάνοι, τόσο σε επίπεδο τρομοκρατίας όσο και σε επίπεδο εγκλήματος.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...